Uusi päävalmentaja Marko Virtanen palkattiin pikavauhtia TPS:ään: "Seuran ensimmäisestä yhteydenotosta ei ole kauaa aikaa"

LIIGA / Haastattelu
Marko Virtanen debytoi tänään TPS:n päävalmentajana entistä seuraansa JYPiä vastaan Jyväskylässä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

JYPistä kauden 2017−2018 päätyttyä potkut saanut Marko Virtanen palasi rytinällä Liigaan, sillä hänen TPS-päävalmentajapestinsä julkaistiin vain kaksi tuntia ja 15 minuuttia ennen illan JYP−TPS-ottelua.

− Olen taas "back to business" eli takaisin Liigassa valmentamassa. Urheilussa asiat tapahtuvat nopeasti ja arvaamattomasti, lausuu Virtanen.

Virtanen paljastaa, että hän on keskustellut TPS:n kanssa päävalmentajasopimuksesta vasta tuoreeltaan.

− TPS:n ensimmäisestä yhteydenotosta ei ole kauaa aikaa. Tänään sovimme sopimuksesta pitkän keskustelun kautta. Keskustelimme siitä, mitä on yhteinen sitoutuminen ja mitä se vaatii.

Hän lähti innolla mukaan nostamaan turkulaisia ylös sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijalta.

− TPS halusi minut tänne. Itselläni on kova usko, että joukkueesta löytyy ihan varmasti löytyy enemmän kuin tähänastiset tulokset ovat osoittaneet.

− Seuran perinteethän ovat valtavat. TPS on edelleen suurseura, mutta nyt sen potentiaalin pitää vain kohdata odotuksia.

Erityistä mielenkiintoa Virtasen debyyttiin tuo ensimmäisen ottelun vastustaja, JYP. Valmentajapestiensä lisäksi Virtanen on edustanut myös pelaajaurallaan pääasiassa juuri jyväskyläläisseuraa.

− Mielenkiintoista on aloittaa juuri JYPiä vastaan. Jännittävä ilta on luvassa!

Virtanen on luonnollisesti tutustumisasteella TPS:n joukkueen suhteen, mutta hänellä on jo näkemyksiä joukkueen tulevasta peli-ilmeestä.

− Pitää tutustua joukkueeseen, missä arvot menevät. Meidän täytyy miettiä, muutetaanko pelillisiä asioita. Lisäksi valmentajan työhön kuuluu auttaa yksilöä. Tavoitteet tehdään sitä kautta, mitä asioita viedään eteenpäin.

− Jatkossa nähdään varmasti aggressiivinen, aktiivinen ja nopeasti kiekkoa liikuttava Palloseura. Minulla omat juttuni on DNA:ssani.

» Lähetä palautetta toimitukselle