Useampi suomalaispelaaja saattaa liikkua NHL:n siirtotakarajalla – "Useat joukkueet ovat oikealta laukovan puolustajan perässä"

NHL / Haastattelu
Rasmus Ristolainen on pysynyt sitkeästi Sabresin riveissä, vaikka siirtoa on huhuttu pitkään.
Sportsnetin NHL-toimittaja Chris Johnston kertoo Jatkoajalle, että suomalaisista Sami Vatanen on selvästi todennäköisin kauppakohde siirtotakarajan kynnyksellä. Sen sijaan Rasmus Ristolainen jatkanee tutussa joukkueessaan.

NHL:n siirtotakaraja umpeutuu tulevana maanantaina kello 22 Suomen aikaa. Tänä vuonna ei ole odotettavissa liigan suurimpien tähtipelaajien siirtoja, mutta suomalaisittain potentiaalisia kaupankohteita on jopa tavanomaista enemmän.

Jo monen vuoden ajan siirtohuhuissa pyörinyt Buffalo Sabresin puolustaja Rasmus Ristolainen on jälleen spekulaatioissa mukana. Sportsnetin NHL-toimittaja Chris Johnston kuitenkin arvioi, että kauan odotettu kauppa jää tälläkin kertaa toteutumatta.

– En usko Ristolaisen siirtyvän nyt. Hänellä on vielä sopimusta jäljellä, ja lisäksi hän vie paljon tilaa palkkakatosta. Hänen nimensä on luultavasti ensi kesänä enemmän esillä, sillä asiat Sabresissa eivät ole kovin hyvällä mallilla.

Kulunut kausi on jälleen ollut Ristolaiselle paha pettymys, vaikka turkulainen onkin pelannut tilastojen valossa yhtä uransa parhaista kausista. Ristolaisen siirron uuteen joukkueeseen tekee vaikeaksi hänen kevääseen 2022 ulottuva sopimuksensa.

"En usko Ristolaisen siirtyvän nyt"

– Hyvillä joukkueilla ei usein ole tilaa ottaa näin isoa sopimusta siirtotakarajalla. Muutoksia Sabresissa tulee kuitenkin tapahtumaan, Johnston toteaa.

Ristolaisen ohella toinen mielenkiintoinen nimi puolustajamarkkinoilla on New Jersey Devilsiä edustava Sami Vatanen. 28-vuotiasta Vatasta pidetään melko todennäköisenä siirtyjänä, sillä miehen sopimus päättyy tähän kauteen.

– Vatasella on mielestäni kova kysyntä, vaikka hän on ollut loukkaantuneena viime ajat. Uskon, että hän on uudessa joukkueessa maanantaihin mennessä, Johnston kertoo Vatasen tilanteesta.

Sami Vatasen ura Devilsissä lähenee loppuaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Johnstonin mukaan Vataselle saattaisi löytyä ottajia menestystä tavoittelevista joukkueista.

– Maple Leafs voisi olla hyvä vaihtoehto hänelle, mutta useat joukkueet ovat oikealta laukovan puolustajan perässä. Vatasen arvoa nostaa hänen kykynsä käsitellä kiekkoa.

Suomalaisittain mielenkiintoinen tapaus on Minnesota Wildin ikoni ja pitkäaikainen kapteeni Mikko Koivu. Koivun kausi on varsinkin joulun jälkeen todella vaikea, minkä lisäksi Wildin mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin ovat käyneet pieniksi.

Kaiken lisäksi Koivun sopimus Wildin kanssa päättyy tähän kauteen, joten saattaisiko suomalaislegenda lähteä vielä havittelemaan mestaruutta jossain toisessa joukkueessa?

– En usko Mikon jättävän Wildia. Hän on ollut kapteeni ja iso osa joukkuetta niin pitkään. Perustuen hänen merkitykseensä Wildille en usko hänen siirtyvän muualle, Johnston toteaa lopuksi Koivun tilanteesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle