Uransa parhaan kauden pelanneen Sofia Karin mieli myllersi kauden päätyttyä: "Saa olla kiitollinen, että sai olla osa tätä joukkuetta"

Naisten Liiga / Haastattelu
Sofia Kari lukeutui kauden aikana Kuortaneen luottohyökkääjiin.
Kuva ©
Kuortaneen kausi Naisten Liigassa päättyi lauantaina. 18-vuotias luotettava keskushyökkääjä Sofia Kari pelasi henkilökohtaisesti hyvän kauden, mutta joukkuemenestyksen jääminen laihaksi otti nuorta peluria pannuun.

Kuortaneen kausi päättyi puolivälierätappioon Kiekko-Espoolle. Hallitseva mestari meni välieriin voitoin 3−1. Ratkaisevan neljännen osaottelun espoolaiset veivät nimiinsä puhtaasti 3−0 ja olivat muutenkin tilastollisesti edellä vastustajaansa.

Kuortaneen luottohyökkääjä Sofia Kari oli ymmärrettävästi allapäin tappion jälkeen. Sisukas 18-vuotias ei peitellyt tuntojaan.

− No kyllähän se harmittaa, totesi Kari ja käänsi kielenkantansa myös siihen v-alkuiseen pettynyttä tunnetilaa kuvaavaan termiin..

Kun Karilta kysyi, mihin Kiekko-Espoo-sarja ratkesi, oli vastaus seuraavanlainen.

− No tähän viimeiseen peliin. Muuten oli tosi tasainen sarja, mutta viimeisessä pelissä vastustaja oli aktiivisempi ja pystyi luomaan enemmän paikkoja ja teki paikoista maalit.

Sofia Kari pelaisi Kuortaneen riveissä hyvän kauden.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Kuortane on tiivis ryhmä nuoria pelaajia ja joukkueen jäsenet paitsi pelaavat, myös opiskelevat ja asuvat yhdessä.

− Oli kyllä hieno kausi ja hieno joukkue ja saa olla kiitollinen, että sai olla osa tätä joukkuetta. Meillä on ollut tosi hyvä henki koko kauden ja se on auttanut meitä peleissä ja olemmekin sen avulla voittaneetkin pelejä. Mutta se ei ihan tätä pidemmälle riittänyt, Kari harmitteli.

Mikä sitten oli kaikkein hienointa tässä kaudessa?

− Juuri tämä joukkuehenki ja hieno joukkue, tosi työteliäs joukkue, Emme luovutttaneet missään pelissä, vaan pelasimme aina loppuun asti.

Kari iski tällä kaudella runkosarjassa 31 ottelussa tehot 11+7=18. Lukema on nuoren keskushyökkääjän henkilökohtainen piste-ennätys.

− On ollut näistä kolmesta kaudesta paras kausi Naisten Liigassa ja olen pystynyt itse tekemään enemmän asioita kiekolla ja niin pois päin, mutta vielä on matkaa kuitenkin  liigan kärkitasoon, mutusteli Kari.

Täysi-ikäisyyden koitettua monet pelaajat Kuortaneella alkavat pohtia tulevaisuudennäkymiään. Karin kohdalla ensi kauden suunnitelmat lienevät selvät.

− Eiköhän se (ura) jatku Kuortaneella näillä näkymin.

» Lähetä palautetta toimitukselle