Upean maalin iskenyt TPS:n Eliška Hotová uuden RoKi-ottelun alla: "Meidän on pelattava vastuullisemmin"

Naisten Liiga / Haastattelu
Eliška Hotová teki lauantaina RoKin verkkoon upean osuman.
Kuva © Timo Savela
TPS kohtaa RoKin peräkkäisissä otteluissa Naisten Liigassa viikonlopun aikana. Lauantaina turkulailaiset pinnistivät kahden pisteen voittoon, vaikka enemmänkin oli tarjolla. Eliška Hotová pohtii, miten TPS välttää pistemenetykset sunnuntaina.

Eliška Hotová aloitti lauantaina Rovaniemellä maalinteon upealla soolo-osumalla. Tšekki sai kiekon keskialueella, hyökkäyssiniviivan tuntumassa. Hän lähti etenemään, harhautteli kolme-neljä vastustajaa matkalla maalille ja laittoi lopuksi RoKi-vahti Alexandra Väyrysen kahville upottaen kiekon verkkoon.

− En ajatellut mitään sen kummemmin. Otin vain kiekon, lähdin liikkeelle ja toivoin tekeväni maalin, nöyrä maalintekijä virkkoi.

Loppujen lopuksi ottelu eteni jatkoajalle, kun RoKin Anna Kalová oli pakottanut hattutempullaan turkulaiset tekemään ylitöitä. Hotován mukaan TPS aliarvioi vastustajansa.

− Teimme tarpeettomia virheitä. Meidän olisi pitänyt voittaa varsinaisella peliajalla ja saada kolme pistettä. Valitettavasti näin ei käynyt. Opimme kuitenkin eilisestä ja teemme kaikkemme kolmen pisteen eteen nyt sunnuntaina.

RoKi on Naisten Liigan hännänhuippuna ja se tarvitsee kipeästi pisteitä hätyytelläkseen Kuortanetta, Kärppiä ja TPS:ää. Turkulaisjoukkue ei aio antaa rovaniemeläisille armoa.

− Meidän on pelattava vastuullisemmin kiekolla, emmekä saa antaa vastustajan viedä peliä ja luoda tilanteita, Hotová pohti.

RoKin ja TPS:n viikonlopun toinen ottelu alkaa sunnuntaina Rovaniemellä kello 14.30.

» Lähetä palautetta toimitukselle