Unkarin päävalmentaja Pat Cortina oli ylpeä joukkueensa suorituksista – etenkin maalivahti Aniko Nemeth keräsi kiitosta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Unkarin päävalmentaja Pat Cortina on ylpeä joukkueensa suorituksista MM-turnauksessa.
Kuva © Alexander Hassenstein
Unkarin matka päättyi MM-turnauksessa, sillä joukkue hävisi sijoitusottelun Suomea vastaan. Päävalmentaja Pat Cortina avasi ajatuksiaan tappion jälkeen ottelusta sekä unkarilaisesta naisjääkiekosta.

Unkari hävisi sijoitusottelun Suomea vastaan 2–3. Joukkue taisteli kuitenkin kovaa ja ratkaisu venyi jatkoajalle asti. Unkarin päävalmentaja Pat Cortina oli ylpeä joukkueestaan ottelun jälkeen. Ottelu oli tiukka ja olisi voinut päättyä kuinka tahansa.

– Meidän joukkueellemme jokainen peli on kova ja niin oli myös tänään. Suomi oli ensimmäisessä erässä paljon parempi, mutta taistelimme kovasti. Pelin edetessä saimme rohkeutta ja aloimme oikeasti pelaamaan, emmekä vain puolustaneet.

Cortina oli yllättynyt siitä, että Suomi oli heidän vastustajansa sijoitusottelussa. Naisleijonien peli oli näyttänyt etenkin Tšekkiä vastaan hyvältä.

– Mielestäni Suomi oli parempi joukkue Tšekin ja heidän välisessä kohtaamisessa. Suomen olisi pitänyt voittaa. Ehkä tuon tappion myötä Naisleijonilla oli tänään vaikea pelata tätä meidän välistämme ottelua, joten saimme siitä vähän tasoitusta.

Maalivahtiin joukkueen peli ei kaatunut, ei tänään, eikä aiemmissa otteluissakaan. Maalilla rehkinyt Aniko Nemeth torjui Suomea vastaan 35 kertaa. Hän on pelannut jokaisen ottelun loppuun asti, ainoastaan Yhdysvaltoja vastaan Nemeth joutui jättämään pelin kesken kolmannen erän puolen välin jälkeen. Cortina on ollut tyytyväinen maalivahdin pelaamiseen.

– Hän on todella hyvä maalivahti ja on ollut hienoa, miten hänet on huomattu tässä turnauksessa. Nemeth on hyvässä fyysisessä kunnossa ja hän harjoittelee kovaa. Tällaisessa turnauksessa tarvitsee A-luokan maalivahtia, jotta voi voittaa pelejä. Meillä sellainen oli.

Cortina toivoo, että MM-turnaus auttaa unkarilaista naisjääkiekkoa menemään eteenpäin.

– Toivon, että joukkueemme esitykset näissä MM-kisoissa auttavat lajia kasvamaan. Se oli yksi tavoitteemme tähän turnaukseen. Pienetkin onnistumiset kasvattavat yleisön kiinnostusta ja meidän joukkueemme onnistui kyllä siinä.

» Lähetä palautetta toimitukselle