USA oli harmissaan välierätappion jälkeen: "He olivat meitä parempia tänään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
USA ei pystynyt pitämään Kanadaa kurissa.
Kuva © Samuli Huikuri
Kanada onnistui peittoamaan USA:n lauantain ensimmäisessä välierässä lukemin 4−2. USA:n joukkue koki karvaan tappion naapurilleen ja joukkueen pelaajat Conor Garland ja Cal Petersen sekä päävalmentaja Jack Capuano olivat allapäin.

USA:n hyökkääjä Conor Garland oli Kanada-tappion jälkeen pettynyt. Hän jakoi vastustajalle kehuja.

− Kanada pelasi hyvän ottelun. Heillä on paljon hyviä pelaajia. He olivat meitä parempia tänään ja voittivat sen vuoksi, Garland totesi.

Maalivahti Cal Petersen puolestaan korosti USA:n taisteluhenkeä vaikeuksien keskellä. Joukkue on kokenut erinäisiä loukkaantumisia turnauksen aikana, mutta niiden ei annettu lannistaa.

− Olemme ylpeitä toisistamme ja yrittämisestämme. Kokoonpanossamme oli monta pelaajaa, jotka tulivat valmiina pelaamaan, vaikka heillä oli vammoja ja ongelmia. On paljon pelaajia, jotka ovat valmiina uhrautumaan, Petersen alleviivasi.

Päävalmentaja Jack Capuano oli Petersenin kanssa samoilla linjoilla.

− Olen valmentanut monissa jääkiekko-otteluissa ja tämä on luonteeltaan yksi parhaista ryhmistä, joita olen valmentanut. Menetimme monta tärkeää pelaajaa − muun muassa kapteenimme ja varakapteenimme.

− Meillä oli loukkaantuneita pelaajia ja he silti taistelivat joka vaihdossa todella hyvää joukkuetta vastaan, Capuano kiitteli.

Capuano myös totesi, että vaikka Kanadan peli ei ollut pahemmin muuttunut viime kohtaamisesta, USA ei pystynyt vastaamaan samalla lailla pohjoisen naapurinsa peliin.

− Kanada ei ollut muuttunut paljoa viime kerrasta. Ottelu oli tiukempi puolustuksellisesti. Mielestäni Kanadalla täytyi osua monta asiaa kohdalleen, koska heidän turnauksen aloituksensa oli sellainen kuin oli.

− Annan heille arvostusta. Tämä on henkinen peli ja he pysyivät siinä mukana ja pelasivat todella kovaa. Tämä oli todella hyvä jääkiekko-ottelu.

Sunnuntaina USA:lla on edessään pronssiottelu Suomi−Saksa-välierän häviäjää vastaan. Maalivahti Petersen uskoo, että joukkueesta on vielä taistelemaan pronssimitaleista.

− Huomenna pronssiottelussa on vielä arvokasta pelattavaa. Olen todella ylpeä pelaajistamme ja heidän yrityksestään. Haluamme päättää tämän turnauksen positiivisella tavalla.

Päivitetetty 5.6.2021 klo 18.04: Vaihdettu pääkuva ja kuvateksti.

» Lähetä palautetta toimitukselle