U18-maajoukkueen harjoitusottelussa odoteltiin puoli tuntia ambulanssia, jota ei onneksi tarvittu

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Brad Lambert edusti Suomea U20-otteluissa jo vuodenvaihteessa.
Kuva © Getty Images
Lauantaina U18-maajoukkueiden harjoitusottelussa kohtasivat Suomi ja Kanada. Ottelu päättyi selvin lukemin 5-1 Kanadan maali-ilotteluun.

Pikkuleijonien maajoukkueurakka alkoi lauantaina Teksasissa harjoitusottelulla aikataulukommellusten ja kirvelevän tappion saattelemana. Kanadaa vastaan pelatun ottelun alku viivästyi puoli tuntia, kun jäähallille odotettiin ambulanssia, jota ilman peliä ei voi sääntöjen mukaan aloittaa. Tämä sotki jo valmiiksi tiukat turnausaikataulut niin, että pelin päätyttyä pelaajat eivät päässeet suihkuun, joten ruokailuun lähdettiin hikisinä. Koska ambulanssia ei onneksi tarvittu, episodi vain huvitti ottelun tapahtumista tarinoineita Suomen joukkueen varakapteeneja Topias Viléniä ja Rasmus Ruususta.

Kun ottelu vihdoin pääsi alkuun, juhli Kanada ensimmäistä maalia jo kahden ja puolen minuutin kohdalla. Suomen joukkue pääsi pian tasoittamaan, kun Kärpissä liigadebyyttinsä tehnyt Samu Tuomaala täräytti terävän one-timerin Pelicans-puolustaja Vilénin tyylikkäästä syötöstä. Sen jälkeen ottelun loput pisteet kirjattiin Kanadan tiliin tasaiseen tahtiin.

– Kanada oli juuri niin hyvä kuin etukäteen ajateltiin. Numerot taululla kertoivat pelin tason. Kanada tuli hyvin alkuun, mutta me emme olleet valmiita. Emme oikein saaneet paikoista sisään, eikä oikein päästy hyville paikoillekaan. Aika rikkonainen peli oli ja jäähyjä tuli molemmille joukkueille, analysoi laitahyökkääjä Ruusunen.

Peli oli vauhdikasta ja pientä nahistelua oli molempiin suuntiin. Varakapteeni Ruusunen sai suomalaisten vaihtopenkin suunnalta äänekästä kiitosta kovista otteistaan laitapainissa, jossa Kanadan Connor Bedard jäi alakynteen. 

Suomalaisten maalivahtitilanne on ollut kysymysmerkin muotoinen, eikä ykkösmaalivahdin rooli ole itsestään selvä. Harjoituspelissä vastuun jakoivat Espoosta Helsingin IFK:n U20-joukkueen riveihin viime kaudella siirtynyt Aku Koskenvuo ja Ässien juniorijoukkueissa viime kaudet pelannut Tuto-kasvatti Juuso Helomaa. 

– Molemmat maalivahdit pelasivat tosi hyvin, siitä ei jäänyt tänään kiinni, vakuuttivat Vilén ja Ruusunen yksimielisinä.

Vilénin mukaan valmentajilta saatu palaute oli lauantaina tiukkaa, joten harjoitusottelusta on nyt otettava opiksi. 

– Seuraavaan peliin lähdetään voittamaan, ilmoittaa Vilén rauhallisesti.

Tosipelit alkavat Suomen joukkueen osalta tiistaina, kun vastaan asettuu Venäjä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle