U18-kultajahdissa: Dylan Cozens − Yukonista huipulle?

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Dylan Cozens on ylpeä juuristaan.
Kuva © Saimi Airaksinen
Yksi Kanadan kuumimpia lupauksia 18-vuotiaiden MM-turnauksessa on Dylan Cozens, jota on parhaimmillaan veikattu jopa kärkiviisikkoon tulevan kesän varaustilaisuudessa.

Kanada voitti alkulohkossaan kaikki ottelut. Keskittymisen puutetta ei ole voinut aistia joukkueesta, vaikka pariin kertaan joukkue tarvitsikin kovaa nousua voittoon.

− On parempi ajatella että peli on tasan tai johdamme maalilla, vaikka tilanne on mitä on. Se auttaa keskittymään oleelliseen, hyökkääjä Dylan Cozens luonnehti murskavoittoon päättyneen Valko-Venäjä-ottelun jälkeen.

Cozens on osoittautunut vahvaksi pelaajaksi maalin edessä. Hän korostaakin roskamaalien merkitystä.

− Maalin edestä tehdyt likaiset maalit merkitsevät usein paljon.

Muuten pelaajana Cozens profiloituu kuitenkin taitopelaajaksi, ja hän hallitsee hyvin monet pelin osa-alueet. Joukkuetoverikin antaa kehuja Cozensille.

− Hän näkee kentän hyvin ja liikuttaa myös kiekkoa hienosti. Hän on nopea, ja hänen kanssaan on mukava pelata, toteaa Alex Newhook, joka on myös Ruotsissa hänen huonekaverinaan.

Monien muiden pelaajien tapaan Cozens ei vielä halua ajatella varaustilaisuutta.

− Varaustilaisuus on jännittävä tapahtuma, mutta sen aika tulee myöhemmin. Ennen sitä haluan kuitenkin voittaa kultamitalin näissä kisoissa.

Suurin osa kanadalaisista asuu aivan Yhdysvaltojen rajan tuntumassa. Cozens on kotoisin kauempaa, Yukonin territoriosta. Aikaisempia NHL-pelaajia territoriosta on tullut vain kaksi ja heilläkin otteluita on yhteensä vain kahdeksan. Ylipäätään Kanadan kolmessa territoriossa syntyneistä pelaajista vain Geoff Sanderson on luonut kunnollisen NHL-uran.

− Saan erittäin paljon tukea kotiseudultani ja edustan ylpeästi territoriota.

− Toivon pelaavani pitkän NHL-uran ja edustavani samalla Yukonia. Siihen on kuitenkin vielä pitkä matka ja otan askeleen kerrallaan.

Pelityyliltään Cozens kuvaa itseään monipuoliseksi.

− NHL rakentuu nykyään kokonaisvaltaisten pelaajien ympärille, joten haluan olla samanlainen: pelata yli- ja alivoimaa, blokata laukauksia ja tehdä maaleja.

Keskushyökkääjät profiloituvat hyökkäyspäässä usein syöttäjiksi, mutta Cozens on jonkunlainen poikkeus asiassa.

− Miellän itseni laukojaksi, mutta pystyn myös syöttämään, kun sellainen paikka tulee. Olen 50/50 sen suhteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle