U18: Samu Tuomaala on tullut kisoihin näyttämään osaamisensa - joukkueen etu kuitenkin edellä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Samu Tuomaalalle pelaaminen pienessä kaukalossa sopii.
Kuva © Pasi Mennander // Suomen Jääkiekkoliitto
Suomen joukkueen paras pistemies Samu Tuomaala nauttii pelaamisesta pienessä kaukalossa. Vahvalla itseluottamuksella pelaava hyökkääjä haluaa näyttää koko maailmalle, miten hyvä pelaaja hän on. Tulosta syntyy, kun vierellä on seurajoukkueesta tuttu syöttökone

Upeasti alle 18-vuotiaiden MM-kisat aloittaneen Suomen joukkueen pörssikärkenä on Kärppien Samu Tuomaala. Kolme maalia turnauksessa iskenyt Tuomaala kertoo valmistautuneensa kisoihin pitkään ja huolella.

− Olen pystynyt hyvin valmistautumaan kisoihin oikeastaan koko kauden. Päätin lähteä rennolla ja hyvällä mielellä peleihin, joukkueen eteen kuitenkin pelaten. Jo nuorten pudotuspeleissä kulki aika hyvin ja kuntokin on nyt todella hyvä. Hyvällä itseluottamuksella kun pääsin aloittamaan, niin pelitkin lähtivät hyvin kulkemaan.

Tuomaala heilutteli verkkoja mukavasti jo Kärppien paidassa, ja siirtyminen pienempiin kaukaloihin on sujunut vaivattomasti.

− Isoin ero on siinä, ettei aikaa ole läheskään niin paljoa kuin Suomessa. Kaukalo on pienempi ja vauhtia on huomattavasti enemmän. Itselle tuo sopii hyvin, tulee oltua ihan eri lailla hereillä, kun tilanteet tulevat niin nopeasti. Olen pyrkinyt nopeuttamaan peliäni, laukomaan ja syöttämään nopeammin, olemaan jatkuvasti liikkeessä, tekemällä paljon suunnanmuutoksia. Nyt ei ole aikaa jäädä miettimään mitä tekisi, vaan on reagoitava nopeasti.

Pelaamista helpottaa paljon se, että toisella laidalla viilettää Kärpistä tuttu tutkapari Ville Koivunen. Myös Koivusen turnaus on lähtenyt hyvillä tehoilla käyntiin, pisteitä on kertynyt 2+2. Kaksikolla on työnjakokin selvillä.

− Villen kanssa on aina ollut helppo pelata, ja koko tämä kausi on saatu pelatakin samassa ketjussa. Olen meistä se laukoja sekä vähän nopeampi luistelemaan. Ville vastaavasti tekee enemmän töitä kiekolla ja syöttelee minulle paikkoihin. Toki osaa hän kyllä itsekin maaleja tehdä.

Tuomaala lukeutuu myös terveellä itsetunnolla varustettujen suomalaispelaajien joukkoon, jotka osaavat pelata korkealla tasolla joukkueen eteen töitä tehden.

− Haluan olla johtava pelaaja, olla vastuussa tuloksesta. Haluan myös näyttää, miten hyvä pelaaja tässä vaiheessa uraani oikein olen.

Suomen joukkueen hyvä henki on peräisin paljon yhdessä vietetyistä hetkistä kaukalon ulkopuolellakin. Vapaapäivinä kilpailuviettiä ruokitaan erilaisilla aktiviteeteillä, kuten pingisturnauksella. Siinä Tuomaala ei ollut vahvoilla, mutta konsolilla peli kulkee yhtä hyvin kuin kaukalossakin.

− Itse tipuin jo aika aikaisessa vaiheessa pingiksestä. Yliniemen (Sisu) kanssa olemme NHL:ää pelanneet aika paljon hotellihuoneessa koko reissun ajan, siinä olen ollut aika ylivoimainen. Ehkä sieltäkin on jotain siirtynyt kaukaloon.

» Lähetä palautetta toimitukselle