Tyttöleijonien luottoveskari Kerttu Kuja-Halkola pohtii naisten sarjoihin siirtymistä − arki muuttuu lukion myötä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kerttu Kuja-Halkola on Tyttöleijonien ykkösveskari.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Tyttöleijonien kärkiveskari Kerttu Kuja-Halkola on uudessa elämänvaiheessa lukion alkamisen myötä. Nuoren lahjakkuuden mielessä pyörivät kehittyminen pelipaikallaan sekä tulevaisuus naisten lätkäkaukaloissa.

Suomi hävisi kolmen Tšekki-harjoitusottelun ensimmäisessä näytöksessä Kuortaneella vastustajalleen 0−2. Tyttöleijonien maalivahti Kerttu Kuja-Halkola joutui taipumaan kiekkosateessa kahdesti.

− Ei nyt ehkä joukkueelta paras mahdollinen onnistuminen. Annoimme vastustajalle paljon mahdollisuuksia pelata kovaa ja he saivat sitten mahdollisuuksia aikaiseksi. Maalivahdin näkökulmasta on helpompi pysyä pelissä sisällä, kun tulee koko ajan vetoja maalille, Kuja-Halkola pohti.

Tyttöleijonien kokoonpanossa oli vielä monta 2005 syntynyttä pelaajaa. He eivät ole edustuskelpoisia enää seuraavissa MM-kisoissa, vaan valtikka siirtyy nuoremmille. 2007 syntyneenä Kuja-Halkolalla on vielä vuosia jäljellä alle 18-vuotiaissa.

− Vähän tässä sekoittuvat uusi ja vanha. Mukava täällä on olla ja mukana on itsellekin uusia pelaajia vanhojen tuttujen lisäksi. Onhan tässä vielä joukkueen kanssa harjoiteltavaa, eikä vielä voi sanoa minkään olevan valmista. Eiköhän se tästä kauden mittaan lähde kulkemaan sitten, analysoi veskari.

Loikka naisten sarjoihin mielessä

Kuja-Halkola oli Tyttöleijonien ykköstorjuja jo edellisissä MM-kisoissa Östersundissa viime tammikuussa. Vaikka hänen asemansa joukkueessa on vankka, ei hän suostu haihatteluun.

− Onhan se aina tosi hienoa, kun pääsee Suomi-paidan päälle laittamaan. Ei tässä kuitenkaan ole mitään paikkoja jaettu ja töitä on jäljellä. Mahdollisuudet ovat olemassa siihen, että pääsen uudestaankin kisoihin. Mennään kuitenkin päivä kerrallaan.

Moni tyttöleijona pelaa sarjatasolla Naisten Liigaa. Kuja-Halkola torjui viime kaudella pitkälti jyväskyläläisten poikajoukkueiden riveissä.

− Tulevaisuudessa jossain vaiheessa se hyppy naisten puolelle tapahtuu. Ensi vuonna on uusi elämänvaihe edessä, kun aloitan lukion. Kaikki muuttuu jonkin verran. Näen, että tulevaisuudessa pelaan naisten sarjaa, esimerkiksi Naisten Liigaa.

− Tulostavoitteista suurin on tietysti tyttöjen MM-kisat. Haluan myös viedä omia ominaisuuksiani eteenpäin ja kehittyä mahdollisimman paljon. Toivottavasti ensi kausi on hyvä itselle, lahjakas veskari Kuja-Halkola virkkoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle