Tyttöleijonien kasvutarina päättyi vähimmäistavoitteen täyttymiseen − "Haluamme kasvattaa pelaajia naisten maajoukkuetta kohti"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomen turnaus päättyi tappioon pronssiottelussa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Tyttöleijonien päävalnentaja Mira Kuisma ei selitellyt pronssiottelun jälkeen. Joukkue antoi kaikkensa.

− Tappio jäi käteen. Pettymys totta kai. Kaikkemme lähdimme antamaan ja likat varmasti antoivat sen, mikä rahkeista lähti. Ei ollut huono pelillinen esitys, mutta maalinteko on vaikeaa.

Kuisma kertasi päättynyttä viikon mittaista ja intensiivistä MM-turnausta.

− Kasvutarina, jos yhdellä sanalla voi kuvailla. Alkusarja oli tuloksellisesti vaikea, ja nuorten ihmisten kanssa mieli menee herkästi tuloksen mukaan. Meidän (valmennuksen) tehtävä on säilyttää se iso kuva siellä taustalla.

Iso kuva on tässä tapauksessa paljon muutakin kuin otteluiden voittamista.

− Meillä on maajoukkueena muukin tavoite kuin voittaa mitaleja. Haluamme kasvattaa pelaajia naisten maajoukkuetta kohti. Se on taustalla koko ajan siinä, miten näitä asioita tehdään. On hienoa nähdä, millainen potentiaali heissä on ja minkä he pystyivät kaivamaan esiin. Ei sekään itsestäänselvyys ole.

Vähimmäistavoite täyttyi

Neljänteen sijaan päättynyt MM-turnaus ei ole Suomelle onnistuminen, muttei katastrofikaan.

− Ei auta jossitella. Vähimmäistavoite oli voittaa puolivälieräottelu ja sitä kautta säilyttää paikka A-lohkossa. Tämän pelin tulokseen ei voi olla tyytyväinen, koska mitalia lähdimme hakemaan, Kuisma totesi.

Yhdysvalloille kärsittyyn pronssiottelutappion myötä päättyi 2005 syntyneiden pelaajien matka Tyttöleijonissa.

− Sanoin juuri kopissa, että neljä vuotta olen parhaimmilllaan saanut olla monen pelaajan kanssa ja on ollut todella hienoa nähdä heidän kasvunsa ihmisinä ja pelaajina. Kyynel siinä melkein tuli silmään, koska heistä on tullut niin tärkeitä pelaajia minulle. Tästä lähdetään rakentamaan uusia tarinoita uusien ikäluokkien kanssa, Kuisma päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle