Tyttöleijonien kapteeni Tilli Keränen murskatappiosta: "Ei tässä ole kenelläkään meistä muuta vaihtoehtoa kuin kääntää katseet seuraavaan peliin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tilli Keränen analysoi Tyttöleijonien murheellista turnauksen alkua.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomi koki kovan selkäsaunan tyttöjen MM-kisojen avausottelussa Kanadaa vastaan. Ennakkosuosikiksi ottelussa tiedetty vastustaja löi taululle lukemat 8−0.

− Emme olleet alusta asti valmiita pelaamaan ja annoimme ehkä henkisen yliotteen vastustajalle heti alussa. Olimme myös vähän hitaita ja jäljessä varsinkin ensimmäisessä erässä, kapteeni Tilli Keränen totesi pelin jälkeen.

Suomi paransi peliään hieman ottelun edetessä, mutta jäi silti auttamatta jalkoihin. Ennen turnausta tullut voitto harjoituspelistä vaahteralehtipaitoja vastaan oli vain muisto.

− Pelin mittaan tuli pieniä, hyviä välähdyksiä harjoituspelin tekemisestä, mutta emme päässeet sille tasolle kuin siinä pelissä olimme, virkkoi Keränen.

Tilli Keränen on Suomen kapteeni.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Kapteeni oli yksi Tyttöleijonien pirteimpiä kenttäpelaajia ja pääsi muutamaan otteeseen hätyyttelemään Kanadan maalia.

− Kentässäni vaihtuivat pelaajat pari kertaa. Oli pari hyvää paikkaa, mutta puolustaminen vuotaa. Pitäisi olla aggressiivisempi, eikä antaa tilaa vastustajalle.

Lisää kovia haasteita

Suomen pelit jatkuvat heti maanantaina Yhdysvaltoja vastaan. 

− Ei tässä ole kenelläkään meistä muuta vaihtoehtoa kuin kääntää katseet seuraavaan peliin. Katsomme vähän videoita, parannamme ja tulemme uudella ilmeellä takaisin.

Tyttöleijonien turnaus alkaa otteluilla kahta MM-kisojen selvästi kovinta maata vastaan. Keränen tuumi marssijärjestyksen olevan hyvä.

− Se on ollut näin oikeastaan joka vuosi. Mielestäni se on hyvä näin, että ensin pelataan kovat pelit ja sitten katsotaan, että missä olemme, kapteeni päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle