Tylor Spinkin mukaan Ässien erikoistilannepelaaminen on hitsautumassa − kaksoisveljensä palaa pelikentille lähiaikoina (also in English)

LIIGA / Haastattelu
Tylor Spink on tällä hetkellä Ässien paras pistemies.
Kuva © Saana Hakala

Ilves ja Ässät tarjosivat lauantaina Hakametsän yleisölle tiukan ottelun, jonka Ilves lopulta käänsi edukseen lukemin 2−0. Ässien kanadalainen keskushyökkääjä Tylor Spink ei ollut tyytyväinen Ässien avauserään.

− Lämpenimme tänään hitaasti peliin. Toisessa ja kolmannessa erässä saimme jo hyvää painetta, muttei se riittänyt pisteille. Maaleja pitää tehdä enemmän ja pysyä poissa jäähyaitiosta, arvioi Spink.

Spink kantaa Ässien kultaista kypärää parhaana pistemiehenä. Hän on tehnyt 28 ottelussa pisteet 6+12=18 ja oli ennen Ilves-ottelua neljän ottelun pisteputkessa.

Spinkillä itselläänkin oli kolmannessa erässä mahdollisuudet tasoittaa ottelu 1-1:een.

− Lopussa meillä oli ylivoimalla tilanne tasoittaa peli. Minullakin oli pari maalintekopaikkaa, mutta Ilveksen maalivahti (Ville Kolppanen) otti pari hyvää koppia.

26-vuotiaan Spinkin mukaan Ässien erikoistilanteet ovat parantuneet viime aikoina. Ässien alivoima on tällä hetkellä Liigan kahdeksanneksi tehokkainta, mutta ylivoima toiseksi huonointa.

− Meidän erikoistilannepelaamisemme alkaa hitsautua yhteen, mikä on hyvä asia. Sitä kautta voitamme pelejä, sillä Liiga on todella tasainen sarja, kun pelataan täysin kentällisin.

Tylor Spink tuli kaksoisveljensä Tyson Spinkin kanssa Pohjois-Amerikasta Ruotsiin kaudella 2017−2018. Spinkit pelasivat SHL:n Örebro HK:ssa kaksi kautta, kunnes tulivat tänä kesänä Ässiin. Kanadan Ontarion Williamstownissa syntyneet kaksoset ovat pelanneet samoissa joukkueissa yli kymmenen vuotta.

− Oli hauskaa pelata Pohjois-Amerikassa ensimmäiset puolitoista vuotta ammattilaisena. Päätimme sitten tulla Eurooppaan katsomaan, mitä täällä on tarjottavana.

− Euroopassa on nuoria ja vanhempia taitavia pelaajia. Olemme Tysonin kanssa samaa tasoa, joten pääsemme joukkueissamme pelaamaan yhdessä.

Tylor Spinkin mielestä Suomen ja Ruotsin liigat ovat tasoltaan melko samanlaisia, mutta pelityylissä on eroja.

− Suomen ja Ruotsin kesken on paljon eroja ja yhtäläisyyksiä. Liiga on fyysisempi. Täällä pitää olla voimaa kuten Pohjois-Amerikassa pelatessa. SHL:ssä pelataan avoimempaa peliä eikä niinkään trappia.

Tylorin veljeltä Tysonilta on jäänyt viimeiset kuusi peliä väliin loukkaantumisen takia, mutta pian tutkapari palaa yhteen.

− Tyson palaa pelikentille melko pian.

The interview is available in English as a soundfile in the beginning of the text.

» Lähetä palautetta toimitukselle