Tykkikauden pelannut Rindell vaihtoi maisemaa liigapelit mielessään

LIIGA / Haastattelu
Rindellin tavoitteena tulevalla kaudella on pelata Liigaa.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
HIFK:n A-nuorissa loistokauden pelannut puolustaja Axel Rindell laittoi kauden päätteeksi tavarat kasaan ja suuntasi Etelä-Savoon, Mikkelin Jukureiden miehistöön. Nuoren miehen tavoitteena on napata pelipaikka Liigasta.

Axel Rindell otti viime kaudella ison harppauksen urallaan eteenpäin. Hänen debyyttikautensa A-nuorissa 2017−2018 tuotti 46 ottelussa 16 tehopistettä.  Viime kaudella hän nousi koko sarjan kärkipuolustajaksi iskemällä 50 ottelussa tehot 7+34. Sarjan tehotilastossakin Rindell sijoittui kolmanneksi lukemalla +27.

− Siellä jo kesällä alkoi huomata, että on kehittynyt ja sieltä on tulossa kenties hyvä kausi. Onnistumiset sitten ruokkivat koko ajan eteenpäin ja tuli hyvä kausi, Rindell summasi viime kautta.

− Ei kuitenkaan ehkä ihan noin hyvää kautta osannut odottaa. Todella tyytyväinen olen menneeseen kauteen ja toivottavasti jatkossa tulee yhtä hyviä kausia.

Vahvat otteet junioripeleissä eivät jääneet huomaamatta muiltakaan. Jukurit osoitti jo varhaisessa vaiheessa kiinnostuksen Rindelliä kohtaan, sillä keskustelut tulevan kauden suunnitelmista aloitettiin jo joulukuun tienoilla.

Kevään edetessä Rindellin ajatukset maisemanvaihdoksesta vahvistuivat ja kun HIFK:lta ei kunnollista tarjousta tullut, päätti puolustaja tarttua Jukureiden sopimukseen.

− HIFK ei suoranaisesti tarjonnut liigapaikkaa sieltä. Tiesin HIFK:n olevan sen verran iso seura, että sinne on iso tungos pelaajia. Täällä saattaa olla hieman helpompi tulla mukaan liigaympyröihin, Rindell pohti.

− Agentit kehuivat tätä paikkaa ja Jukurit halusi minut kovasti tänne, niin siitä tuli positiivinen fiilis ja halusin tulla tänne. Pelaajat ja koko organisaatio ovat tehneet tänne tulemisen helpoksi.

Uuteen ympäristöön asettuminen on nuorukaisen itsensä mukaan käynyt helposti. Uudesta joukkueesta löytyy EJK-kasvatille joitakin entuudestaan tuttujakin kasvoja.

− A-nuorissa pelaava Grönblomin Tom on tuttu entuudestaan Espoon ajoilta. Muutkin nuoret pelaajat tunnen aika hyvin, sillä nykyään piirit on niin pienet, että hyvin tuntee kaikki, kertoi Rindell.

− Onhan tämä nyt tietysti ihan erilaista, kun siirtyy A-nuorista kunnolla liigaorganisaatioon, niin se on vähän kuin siirtyisi pienemmästä isompaan seuraan. Tämäkin tapahtuma [Jukureiden kauden päättäjäiset] osoittaa, että täällä on tosi hieno yhteisö ja ei minulla ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Jätkät on ottaneet hyvin vastaan, näyttäneet kaupunkia ja auttaneet muutenkin, niin se on helpottanut mukaan tulemista.

Rindellin sopimus Jukureiden kanssa on 2+1-vuotinen. Ikänsä puolesta hän voi pelata vielä A-nuorissakin, mutta puolustajan kirkkaana tavoitteena on päästä pelaamaan Liigassa.

− Mahdollisimman paljon kun pääsisi Liigassa pelaamaan, niin se olisi ensisijainen tavoite. Pystyisi tuomaan omia vahvuuksia joukkueeseen, ettei hirveästi yrittäisi muuttaa omaa pelaamistaan, vaikka taso onkin kovempi, Rindell totesi.

− Fysiikassa on vielä tekemistä ja kokonaisvaltaista pelaamista pitää kehittää. Uskon, että siihen liigapelit auttaa todella paljon.

» Lähetä palautetta toimitukselle