Työteliäs Aleksandra Nurminen hyppää kentälle, kun oma joukkue tarvitsee energiaa − "Alivoimalla ja tiukoissa peleissä olen saanut vastuuta enemmän"

Naisten Liiga / Haastattelu
Aleksandra Nurminen avasi kauden maalitilinsä sunnuntaina.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Jo pitkään Naisten Liigaa pelannut Aleksandra Nurminen tekee hiljaista hyvää työtä alaketjujen roolissa, jotta joukkueen tähdet saavat kerättyä energiaa. Sunnuntaina Nurminen maalasi kauden ensimmäisen osumansa Ilves-paidassa. Hyökkääjä kertoi kehityksestään paluumatkalla Oulusta Tampereelle.

Ilves kaivoi sunnuntaina 7−2-voiton Kärpistä Naisten Liigassa. Tupsukorvat olivat hävinneet joukkueiden edellisen kohtaamisen lauantaina. Hyökkääjä Aleksandra Nurminen summasi sunnuntain antia.

− Teimme selvästi paremmin niistä paikoista maalit, mitä saimme verrattuna eiliseen. Oli raikkaampi peli kokonaisuudessaan joukkueelta. Kerrankin osuin itsekin tolppien väliin. Muissakin peleissä on ollut paikkoja, Nurminen sanaili.

Nurminen teki kamppailun viimeisen, Ilveksen seitsemännen täysosuman. Kyseessä oli 20-vuotiaan ylöjärveläislähtöisen pelurin kauden avausmaali.

Peräkkäisille peleille peukkua

Ilves-hyökkääjä nautti peräkkäisten pelien pelaamisesta samaa vastustajaa vastaan, vaikka tuloksellisesti viikonloppu oli kaksijakoinen.

− On ihan kiva ja erilainen fiilis, kun esimerkiksi tänä viikonloppuna eilen hävisimme, niin saimme tänään heti revanssin. Tulee erilainen latautuminen, kun nukutaan vain yö välissä ennen uutta kohtaamista.

Nurminen teki sunnuntaina kauden avausmaalinsa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Miksi Ilves sitten kyykkäsi lauantaina? Nurmisen mukaan haasteina olivat pelin klassikkoelementit, oman maalinteon vaikeus ja se fakta, että vastustaja yrittää estää häkkien syntymistä.

− Suurin syy (tappioon) oli se, että meillä oli paikkoja ja saimme pyörityksiä hyökkäyspäähän, mutta emme tehneet maaleja. Ongelma ei ollut päästä paikoille, mutta viimeistely oli eilen huonompaa kuin tänään. Molemmat kärppäveskarit myös pelasivat hyvin ja he ottivat hyviä koppeja, pelasivat muutamia hyviä maalipaikkojamme pois.

Työnteon kautta kehitystä

Nurminen pelaa toista kauttaan Ilveksessä. Viime kaudella hän viimeisteli joukkueelle kolme maalia. Hänen roolinsa on vakiintunut alempien ketjujen työmyyräksi. Aiemmin hän pelasi kolme kautta Kuortaneen riveissä. Yhteensä hänellä on nyt vyöllään 143 Naisten Liigan runkosarjaottelua.

− Tärkeintä on, että vaikka en ole pistenikkari, niin teen töitä päästä päähän ja kentän joka osa-alueella. Karvaan ja tuon energiaa muulle joukkueelle. Työnteon kautta tulee se oma apu jengille. Vaikken ole pelannut kärkikentissä, niin alivoimalla ja tiukoissa peleissä olen saanut vastuuta enemmän kuin Kuortaneen vuosina. Rohkeutta on tullut omaan pelaamiseen sen myötä.

alivoimalla ja tiukoissa peleissä olen saanut vastuuta enemmän kuin Kuortaneen vuosina.

Vaikka maalitili on nyt avattu, ei Nurminen lähde haihattelemaan kuuta taivaalta. Joukkueen etu tulee ensimmäisenä − aivan kuten tähänkin asti.

− Pyrin pelaamaan nousujohteisesti, että pystyn kehittämään omaa pelaamista. Ei maalintekokaan pahalta tunnu. Haluan, että saan vastuuta vielä siinäkin vaiheessa, kun pelit kovenevat. Joukkueella tietysti on tavoitteet korkealla loppukautta ajatellen.

Tupsukorvien linja-auto taittoi sunnuntai-iltana matkaa Oulusta etelään. Tunnelma kulkupelissä oli iltaseitsemän jälkeen pääosin seesteinen.

− Kiva fiilis on tietysti lähteä voitetun pelin jälkeen kohti Tamperetta. Porukka on aika väsynyt. Kävimme juuri syömässä ja tästä jatkamme matkaa. Osa varmaan nukkuu ja osa tekee muita juttuja. Istun bussin takapenkillä ja siellä kyllä Elli Suoranta heittää aika hyvää juttua yöllä tai päivällä, Nurminen heitti lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle