Työmyyränä toimiva Paukku toivoo omia onnistumisia

LIIGA / Haastattelu
Jesse Paukku on joukkueen yksi uurtajista.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Hasardialun jälkeen Sport onnistui kuromaan Ilveksen etumatkan ainoastaan yhteen maaliin. Lopussa ei kuitenkaan kiitos seissyt, ja tupsukorvat lähtivät jälleen Vaasasta täyden pistepotin kera. Jesse Paukku oli yksi joukkueensa ahkerimmista pelaajista. Hän on koko kauden mittaan ollut yksi Sportin parhaita uurtajia.

Vaikka ottelun alkuminuuteilla Ilves siirtyi jo kolmen maalin karkumatkalle, onnistui Sport kääntämään pelin tamperelaisvieraiden päätyyn. Kovasta yrityksestä huolimatta Ilveksen kolme salamamaalia riittivät voittoon.

− Onhan se pitkä matka kirittäväksi, jos kaverille antaa ekaan kymppiin kolme maalia. Senhän jälkeen pelimme parani ja pääsimme lopussa yrittämään tasoitusta, ettei se meidän pelaaminen ollut niin huonoa mitä alkuun näytti, Jesse Paukku tuumi ottelusta.

Vaikea alkukausi on saanut parempaa valoa, mutta Paukku toivoo voittojen lisäksi omia onnistumisia.

− Ainahan omakin suoritus on vaikeampaa ja huonompaa, jos joukkueella menee huonosti. Vaikean alkukauden jälkeen olen saanut itsekin parannettua omaa suoritustani. Vielä kun verkot alkaa heilua tiheämmin, niin voi olla itsekin tyytyväinen.

Paukun rooli Sportissa on enemmän niin sanotun näkymättömään työhön painottuva, jota 25-vuotias hyökkääjä tekee parhaansa mukaan. Jokipoikien kasvatti ei myöskään kaihda osumien ottamista vastaan.

− Sitä se minun roolinikin vähän on tässä joukkueessa: olla maskimiehenä, yrittää saada vastustaja rikkomaan. Semmoista menevää kiekkoa.

Viime otteluissa Paukku on saanut usein korkeaa mailaa kasvoilleen.

− Semmoista se on, kun työntää päänsä joka paikkaan. Viime aikoina on aika hyvin mailat löytäneet tiensä kasvoihini, mutta onneksi tänään osui enemmän visiirin puolelle, ettei tarvinnut tikattavaksi lähteä. Tosin se kuuluu tähän hommaan, Paukku päätti hymyillen.

Joukkue kohtaa seuraavaksi Kärpät, johon Paukun mukaan Sport tarvitsee samanlaisen temmon kuin Ilvestä vastaan − aina avauskiekosta päätössummeriin saakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle