Työmies Mieho avasi Ilveksen maalihanat paikalliskamppailussa − "Kaikennäköistä kikkaa ja muuta sieltä tulee"

LIIGA / Haastattelu
Panu Mieho teki tämän kauden ensimmäisen maalin Tampereen paikallistaistojen osalta.
Kuva © Juuso Koro

Ilves nappasi kauden ensimmäisestä paikallisottelusta voiton numeroin 5−2. Tupsukorvien avausmaalin ensimmäisessä erässä värkkäsi Panu Mieho. Ottelun alku oli vauhdikas, sillä jo viiden minuutin pelin jälkeen tulostaululla välkkyi kolme maalimerkintää.

Ilves siirtyi Miehon osumalla johtoon, mutta Tapparan Sami Moilanen tasoitti 12 sekuntia avausmaalista. Kotijoukkue ryhdistäytyi kuitenkin uudelleen ja siirtyi lopullisesti johtoon Eetu Päkkilän osumalla. 

− Molemmilla joukkueilla oli iso lataus, sillä paikallispeli on erityinen juttu. Tapparan tasoitus ei vaikuttanut peliimme, vaan vastasimme muutaman vaihdon päästä, Mieho pohdiskeli matsin jälkeen.

Vakuuttavan voiton takeeksi keskushyökkääjä mainitsi hyvän viisikkopelaamisen erityisesti johtoasemaa puolustettaessa.

− Kaikki luottivat, että hoidamme homman. Vaikka Tappara tekikin yhden kuudella pelaajalla pelatessaan ja tuli siinä jäähykin, niin taistelimme voiton kotiin. Ei siinä erityistä jännitystä ollut.

Kauden ensimmäisessä Tampereen paikallisottelussa oli koronarajoitukset huomioiden liki täysi tupa, 3 865 katsojaa.

− On hienoa, että jengi tulee halliin luomaan tunnelmaa fiksusti maskit päässä. Todella hieno pelata, iso kiitos kaikille, Mieho kiitteli tamperelaisyleisöä.

Miehon rooli on tällä kaudella ollut kolmosketjun keskushyökkääjä. Laidoilla viilettävät nuoret Roby Järventie ja Matias Maccelli.

− Kaikennäköistä kikkaa ja muuta sieltä tulee, sillä he ovat niin taitavia jätkiä. Kiva, että sain onnistumisen. Pitää heidän kanssa pelatessa itsekin onnistua. Keskellä teen töitä ja painin kulmasta jätkille kiekkoa – vähän työmiehen roolia yritän vetää siinä.

Ilves jatkaa kauttaan tänään Sportin isäntänä. Mieho muistuttaa, etteivät tupsukorvat saa Tappara-voitostaan mitään valmiiksi mukaan vaasalaisten kaatoon. Syy Ilveksen hyvään alkukauteen löytyy yhtenäisestä joukkuehengestä ja sitä Miehon mukaan onkin vaalittava.

− Olemme aktiivinen jengi nuoria kundeja, joilla on iso halu näyttää ja mennä eteenpäin. Joukkuehenki on viimeisen päälle ja meillä on hauskaa. Myös hyvät yksilöt auttavat voittojen saamisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle