Tuukka Tieksola lupaa parannuksen ratkaisevaan otteluun: "Torstaina nähdään paljon parempi Kärpät"

LIIGA / Haastattelu
Tuukka Tieksola palasi lainasopimuksella Pohjois-Amerikasta takaisin Oulun Kärppiin.
Kuva © Tiia Mahkonen

Tiistaina Kouvolassa pelattu KooKoon ja Kärppien välinen toinen pudotuspelikohtaaminen päättyi kotijoukkueen voittoon maalein 4–1. Kouvolalaisten voitto venytti ottelusarjan ratkaisevaan kolmanteen otteluun.

Kärppien Tuukka Tieksolan mukaan sarjassa on tähän mennessä nähty kovaa pudotuspelikiekkoa. Voiton ja tappion välinen marginaali on pieni.

– Välillä saatetaan hävitä ja sitten voitetaan. Riippuu siitä, kuka kokoaa itsensä, palautuu parhaiten ja on valmiina seuraavassa ottelussa, Tieksola pyöritteli.

Seuraavaan otteluun Kärppien on laitahyökkääjän mielestä petrattava puolustuspeliään.

– Jos kaveri tekee kolme, plus se ilman maalivahtia tullut, niin varmasti puolustamista pitää parantaa. Mutta oli meilläkin omat paikkamme, Tieksola kiteytti ja käänsi katseensa jo seuraavaan otteluun.

– Uskon, että torstaina nähdään paljon parempi Kärpät.

Pohjois-Amerikasta takaisin Pohjois-Suomen kiekkoylpeyteen

Tieksola lähti täksi kaudeksi Oulusta Atlantin toiselle puolelle Carolina Hurricanesin organisaatioon. Koko kauden AHL:ää Chicago Wolvesin riveissä tahkonnut pelaaja palasi kuitenkin helmikuussa loppukauden mittaisella lainasopimuksella takaisin tuttuun kärppäpaitaan.

Paluu Liiga-ympyröihin on sujunut Tieksolan mielestä kelvollisesti. Suoritukset ovat kulkeneet joukkueen otteiden kanssa käsi kädessä.

– Alkuun lähti hyvin liikkeelle. Tuli pisteitä ja voitimme pelejä. Sitten tuli joukkueella ja itsellänikin vähän heikompi jakso. Nyt on alkanut taas rullata paremmin.

Pudotuspeleissä nuoren hyökkääjän otteita on häirinnyt sairastelu.

– Pientä sairastelua ollut tässä, niin en ihan terveenä ole päässyt pudotuspeleissä pelaamaan. Toivottavasti paranen torstaihin mennessä.

Tieksola kertoo viihtyneensä Pohjois-Amerikan kaukaloissa hyvin. Paluuta Kärppiin auttoi Chicago Wolvesin heikko menestys AHL:ssä.

"Pientä sairastelua ollut tässä, niin en ihan terveenä ole päässyt pudotuspeleissä pelaamaan."

– Meillä ei ollut oikein mahdollisuuksia pudotuspeleihin siellä, niin sitten täältä soiteltiin. Sitten kun vähän aikaa siinä mietin, päätin tulla Kärppiin. Mutta kyllä minä tykkäsin olla siellä, Tieksola kertoi.

Puolisen vuotta pienen kaukalon jääkiekkoa pelaamaan ehtinyt Kärpät-hyökkääjä kokee kehittyneensä verrattain lyhyestä ajasta huolimatta. Pieni kaukalo nopeuttaa peliä ja asettaa kamppailuvaateen korkealle.

– Hyvää jääkiekkoa siellä pelataan ja uskon, että kehityin, mitä nyt olin siellä neljästä-kuuteen kuukautta. Kehitin varsinkin kamppailupelaamista, Tieksola tuumi.

– Peli on niin nopeaa siellä. Koko ajan joutuu kamppailemaan joka puolella kenttää ihan hulluna.

Kehitysvalmentaja apuna

Tottuminen toisenlaiseen pelityyliin vaati hieman totuttelua.

– Alkuun se oli vähän totuttelua, mutta aika nopeasti pääsin peliin mukaan. Uskon, että paremmat pelit ovat vielä tulossa, Tieksola totesi.

Tukea pelaamiseensa Carolina Hurricanesin sopimuspelaaja saa emoseuran kehitysvalmentajalta. Yhteydenpito pelaajan ja valmentajan välillä on säännöllistä ja alkanut jo ennen siirtymistä Pohjois-Amerikkaan. Paluu Suomeen ei ole muuttanut tilannetta.

– Siellä on kehitysvalmentaja, joka jo ennen lähtöäni on aina soitellut minulle tasaisin väliajoin. Hänen kanssaan olen jutellut ja soitellut nytkin, Tieksola mainitsi.

– Välillä katsomme klippejä Teamsin kautta, ja välillä hän soittaa ja kyselee kuulumisia. Hän sanoo, että on katsonut pelejä ja kertoo, mitä voisin tehdä paremmin ja missä olen ollut hyvä.

Pudotuspelien perinteeseen kuuluu tyypillisesti parran kasvattaminen. Poikkeaviakin tempauksia on Liigan historiassa nähty, esimerkiksi Ässien irokeesit hopeakaudella 2006. Ensimmäiseltä kierrokselta urakkansa aloittaneella Kärpillä on jo kaksi kamppailua takanaan.

Onko joukkueella jokin oma playoff-juttu?

– En ole ainakaan minä kuullut mitään. Ei luultavasti ole, Tieksola nauraa.

» Lähetä palautetta toimitukselle