Turussa viihtyvä Topi Nättinen kertoi TPS-ryhmän suhtautumisesta Jonne Virtasen tapaukseen: "Jos tulee tuollainen isompi käänne, se ei voi olla vaikuttamatta joukkueeseen"

LIIGA / Haastattelu
Topi Nättinen oli tyytyväinen omaan peliesitykseensä.
Kuva © Saimi Airaksinen
Muun muassa teatteri vie TPS-hyökkääjä Topi Nättisen ajatukset pois jääkiekosta.

Lappeenrannan SaiPasta Turun Palloseuraan täksi kaudeksi siirtynyt Topi Nättinen kertoo Jonne Virtasen tapauksen olleen turkulaisjoukkueelle henkisesti raskas.

Virtasen ja TPS:n välinen sopimus purettiin kulttipelaajan mukaan hänen käytöksensä sekä runsaan alkoholin käytön vuoksi.

− Alussa kävimme joukkueessa läpi, kuinka reagoimme tapahtuneeseen. Jätimme sen taakse, mutta jokainen ymmärtää, jos tulee tuollainen isompi käänne, se ei voi olla vaikuttamatta joukkueeseen. Näytimme jo tänään, että se ei vaikuta peliin, Nättinen muotoili.

TPS avasi kauden 1−3-kotitappiolla Porin Ässiä vastaan. Turkulaiset hallitsivat kiekkoa, mutta Ässät iski maalit paikoistaan ja sumputti TPS:n ulos varsinaisilta maalipaikoilta.

− Ilmeeseen olemme tyytyväisiä, mutta tulokseen emme. Maalintekoa ja ylivoimapeliä pitää parantaa. Haluamme pelata hyökkäyspäässä eikä keskialueella tai omassa päässä, Nättinen avasi.

Nättinen jäi pisteittä kauden avauspelissä ja kellotti jääaikaa 15:58.

− Oma peli tuntui hyvältä. Pääsin nyt keskelle, kun harjoituskaudella pelasin myös laidassa. Yritän ottaa tontin keskushyökkääjän paikalta.

JYP-kasvatti siirtyi Jyväskylästä ensin pelaamaan Jukureihin Mikkeliin, mistä matka jatkui Lappeenrantaan. SaiPassa kuluivat kaksi edellistä kautta.

− Turku on ensimmäinen kaupunki kotikaupungin jälkeen, missä pystyn unohtamaan jääkiekon. Avovaimon kanssa pidämme teatterista ja täällä on myös konsertteja. Lisäksi ulkoilumahdollisuudet ovat hyvät. Pienissä kaupungeissa on yleensä vain yksi ostoskeskus, Nättinen täräyttää lopuksi.

TPS pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Tampereella Ilvestä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle