Turnauksen nuorin pelaaja Marco Kasper keskittyy tulevan NHL:n varaustilaisuuden sijaan tähän hetkeen: "Minulle on kunnia-asia edustaa Itävaltaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kasper valittiin Itävalta–Yhdysvallat-ottelun joukkueensa parhaaksi pelaajaksi.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Itävalta antoi tiukan vastuksen Yhdysvalloille B-lohkon iltapäiväottelussa. Yhdysvallat ratkaisi voiton itselleen jatkoajalla lukemin 3–2. Tappiosta huolimatta Marco Kasper oli luottavaisin ja toiveikkain mielin.

Itävalta laittoi hyvin kampoihin Yhdysvalloille, sillä joukkue iski ottelun ensimmäisen maalin ja johti parhaimmillaan toisessa erässä 2–0. Aivan loppuun saakka lento ei kantanut, mutta jatkoaikatappiosta huolimatta Itävallan riveistä ottelun parhaaksi valittu Marco Kasper oli tyytyväinen omiensa otteisiin. 

– Itävalta on tehnyt hyvää työtä viimeisen parin vuoden ajan. Ero kärkimaihin ei ole enää niin suuri, ja monella joukkueella on hankaluuksia pelata meitä vastaan. Totta kai tappio tänään oli pettymys, mutta silti oli tärkeää napata piste.

– Pelaamme aina voitosta, ja tänään se oli lähellä. Olisimme voineet kaivaa voiton ja meillä oli omat mahdollisuutemme esimerkiksi ylivoimalla ottelun loppuhetkillä. Pelasimme kuitenkin hyvin ja se antaa toivoa ajatellen seuraavia pelejä.

Juuri 18 vuotta täyttänyt Kasper on koko MM-turnauksen nuorin pelaaja, mutta otteissa ei silti näkynyt vähäinen kokemus aikuisten peleistä. Nuori hyökkääjä syötti Itävallan avausmaalin ja oli vahvasti esillä muun muassa ylivoimalla. 

– Ensimmäinen maali oli meille tärkeä. Meidän täytyy kuitenkin jatkaa maalintekoa myös muissa erissä ja meidän täytyy painaa loppuun saakka, Kasper kertasi ottelua.

Nuorelle lupaukselle oman kotimaan edustaminen on kunnia-asia. Hän on edustanut Itävaltaa alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa jo kahdesti nuoresta iästään huolimatta, mutta aikuisten tasolla nyt käynnissä oleva turnaus on ensimmäinen.

– Haluan auttaa joukkuettani voittamaan. Minulle on aina kunnia pukea kotimaani paita ylleni. Yritän tehdä parhaani ja keskittyä yhteen vaihtoon kerrallaan.

Kasperin täytettyä 18 vuotta hänet on mahdollista varata ensi kesän NHL:n varaustilaisuudessa. Eri tahojen tekemien arvioiden perusteella Kasper valittaisiin ensimmäisen kierroksen loppupuolella tai viimeistään toisen kierroksen alussa. Eurooppalaisista pelaajista Kasper on arvioitu sijalle viisi.

– Juuri nyt yritän vain keskittyä turnaukseen. Pakko kuitenkin myöntää, että luonnollisesti ajattelen varaustilaisuutta. Se on kuitenkin edessä jo parin kuukauden kuluttua. Yritän kuitenkin vain antaa parhaani. En ajattele sitä liikaa, sillä muuten pelaamiseni saattaisi kärsiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle