Turkulaispelaajat tyytyväisinä päätöksestä aloittaa jääharjoittelu heinäkuussa: ”Hyvä saada jengi kasaan tässä vaiheessa”

Muut Sarjat / Haastattelu
TPS:n naisten joukkue aloitti jääharjoittelun heinäkuussa leirityksellä Paimiossa.
Kuva © Timo Savela

Muiden kotimaisten sarjojen ja joukkueiden tavoin TPS:n naisten joukkueen kausi katkesi ennen aikojaan koronavirustilanteen takia. Samalla luovuttiin yhteisharjoittelusta. Joukkue pääsi heinäkuun alussa ensimmäistä kertaa jäälle kolmeen ja puoleen kuukauteen. Harjoitusottelussa KOOVEEta vastaan kapteeneina toimineet Juulia Salonen ja Uche Udeh ehtivät jo kyllästyä yksin tekemiseen, joten ryhmäharjoitteluun paluu osui heidän kannaltaan hyvään väliin.

– Kyllä sitä tällaisen jälkeen osaa arvostaa, että pääsee harjoittelemaan ryhmässä. Ei pitäisi pitää mitään itsestäänselvyytenä. On ollut tosi mukavaa, kun on tämän porukan kanssa taas päässyt harjoittelemaan. Kyllä tästä saa enemmän energiaa kuin yksin harjoitellessa, totesi Salonen.

– Aika yksinäistä oli muutama kuukausi, kun joutui tuolla metsässä itsekseen juoksemaan. On ollut hauska päästä harjoittelemaan joukkueen kanssa. Myös vaatimustaso kasvaa ja tulee tehtyä asiat paremmin, kun harjoittelee toisten kanssa, avasi Udeh tilannetta omalta osaltaan.

Päätös jääharjoittelun aloittamisesta heinäkuussa saa heiltä kehut. Toisia vastaan pelaaminen koetaan myös tärkeäksi oman joukkueen yhteishengen kannalta.

– Olemme olleet tällä viikolla jäällä ensimmäistä kertaa kolmeen ja puoleen kuukauteen. Hyvä fiilis jäi pelistä ja kaikki hymyilivät. Yhteishengen kannalta on tärkeää aloittaa voitolla, tuumasi Udeh.

– Kyllä sitä nauttii jäällä olemisesta. Moni joukkue käy jäällä kesäkuussa, mutta sitten pitävät tauon heinäkuussa. On ehkä parempi olla pitämättä taukoa ja aloittaa jäällä näin heinäkuussa, sillä ryhmädynamiikka lähtee jo tästä hetkestä, pohti Salonen.

Aivan kaikki joukkueen pelaajat eivät osallistuneet turkulaisten heinäkuun alun leiritykseen Paimiossa, sillä ranskalaiset ja yhdysvaltalaiset pelaajat eivät ole vielä saapuneet Suomeen. Ulkomaiset pelaajat ovat kuitenkin pitäneet yhteyttä TPS:n suomalaisten pelaajien kanssa.

– He ovat olleet hyvin hengessä mukana, vaikkeivat olekaan vielä täällä. Jos tänne muuttaa Minnesotasta, niin tuskin tulee shokkina millaista elämä täällä on. Otamme lämmöllä heidät vastaan, totesi Udeh.

– Uskon, että ulkomaalaiset pelaajat integroituvat hyvin joukkueeseen. He vaikuttavat mukavilta, kommentoi Salonen tilannetta.

Asenteen lisäksi TPS kaipaa vahvistusta riveihinsä. Luotto ranskalaisiin ja yhdysvaltalaisiin on kova.

– Kokemusta löytyy heiltä jokaiselta ja uskon heidän tuovansa paljon joukkueeseen, tiivisti Udeh asian.

» Lähetä palautetta toimitukselle