Tupla-Unon Urheilugaalassa pokannut Selänne arvottaa suomalaisen kiekkokulttuurin korkealle – ”Jääkiekko on iso intohimo meille kaikille suomalaisille”

MAAJOUKKUE, NHL / Haastattelu
Teemu Selänne jakoi kiitosta palkinnoistaan kaikille hänen uralla mukana olleille henkilöille.
Kuva © Urheilugaala / Ilari Lehtinen
Vuoden 2019 Urheilugaalassa kahteen otteeseen palkittu Teemu Selänne arvostaa suomalaisten intohimoa jääkiekkoa kohtaan. Selänne on myös huolissaan lasten ja nuorten videopelien pelaamisen määrästä.

Vuoden 2019 Urheilugaala ei ollut jääkiekkoilijoiden osalta suurinta mahdollista juhlaa. Pitkän ja vaikuttavan uran jääkiekon parissa tehnyt Kalervo Kummola sekä kiekkolegenda Teemu Selänne pitivät kuitenkin huolen siitä, ettei kansallislaji jäänyt ilman palkintoja.

Urheilugaalassa Suomen urheilun lähettiläänä palkittu ja Suomen urheilun kunniagalleriaan yhdessä koripallolegenda Lea Hakalan, liikuntatieteilijä Kalevi Heinilän ja keihäslegenda Seppo Rädyn kanssa nimetty Selänne kiitteli urallaan mukana olleita ihmisiä.

– Kyllähän tällaiset palkinnot herättää paljon kunnioitusta. Olen ollut onnekas, että olen saanut tehdä hommia pitkään hienojen ihmisten kanssa ja sitä kautta tämä on ollut mahdollista. Suuri kunnia tämä on, Selänne kertoi Urheilugaalan voittajahaastattelussa.

Stanley Cup -mestaruuden, neljä olympiamitalia sekä kaksi MM-mitalia voittanut ja nyt Suomen urheilun lähettiläänä palkittu Selänne on nähnyt kiekkomaailmaa laajalti. Suomalaisessa kiekkokulttuurissa hän arvostaa erityisesti koko kansan intohimoa jääkiekkoa kohtaan ja halua panostaa lajin tulevaisuuteen.

– Kyllä minä arvostan paljon sitä intohimoa ja kokonaistekemisen tasoa täällä. Ja erityisesti sitä työtä, mitä nämä nuorisoseurat täällä tekevät. Jääkiekko on iso intohimo meille kaikille suomalaisille, mikä tekee koko paletista todella arvostettavan, Selänne summasi. 

Suomalaisen jääkiekon tulevien soihdunkantajien osalta Selänne muistutti, että vanhemmat ovat tärkeässä roolissa lasten ja nuorten aktiivisuuden ja liikunnan taustalla. Kiekkolegendan mukaan videopelit vievät liian helposti aikaa liikunnalta.

– Kaikki lähtee siitä, että omat vanhemmat aktivoivat lapsia ja vaalivat liikkumista. Nykyään tietysti on videopelit ja kaikenlaiset hommat ja helposti vanhemmat luistavat siitä. Ollaan vähän kiireisiä, niin laitetaan lapset pelaamaan jotain pelejä, Selänne tiivisti. 

– Sieltä se liikkuminen lähtee liikkeelle, että halutaan kavereiden kanssa tehdä jotain hauskaa ulkona ja liikkua.

Pitkään Selänne ei ehtinyt Uno-palkintoja Suomessa juhlimaan, sillä Kaliforniassa asuva ex-kiekkoilija kertoi palaavansa Pohjois-Amerikkaan heti Urheilugaalan jälkeisenä päivänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle