Tuoreen maailmanmestarin Jere Sallisen lataus meni finaalissa Kanadaa vastaan yli – "Puolustimme aika sairaan hyvin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kanada oli Jere Sallista jäljessä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Suomen keskushyökkääjä Jere Sallinen pelasi hyvän ottelun sunnuntaina MM-kisojen loppuottelussa Kanadaa vastaan. Kiitokseksi hän sai kultamitalin kaulaansa, kun Kanada kaatui 1–3.

– Jos ei tänään saa itsestään parasta irti, on väärässä paikassa, Sallinen kuvaili otteitaan kentällä.

– Ikimuistoinen ottelu, MM-finaali. Minä ainakin latauduin tähän vähän jopa yli.

Myös Kanada, kuten puolivälierässä kaatunut Ruotsi ja välierässä voitettu Venäjä, oli lopulta hampaaton Leijonien käsittelyssä.

– Kanada oli hyvä alkuun. Ehkä mietimme siinä liikaa. Mutta pääsimme rytmiin varsinkin toisessa erässä. Meillä on helkkarin vahva jengi ja puolustimme tänään aika sairaan hyvin.

Mitä sitten tapahtui ensimmäisen ja toisen erän välisellä tauolla?

– Puhuttiin, että nyt tarvitsee nauttia ja antaa kaikkensa vierustoverille ja joukkueelle. Varsinkin se, että nautitaan. Kyllä on todella harvassa, että pääsee pelaamaan näitä pelejä.

Kovan puolustuksen lisäksi Suomen ase oli Marko Anttila, joka teki maaleista kaksi. Anttilan maalisaldoksi kolmessa pudotuspelissä muodostui näin neljä, joista yksi oli viime hetken tasoitus Ruotsia vastaan, yksi voittomaali Venäjää vastaan ja yksi voittomaali Kanadaa vastaan.

– Hän on mieletön äijä. Ei tarvinnut edes paikkaa, välttämättä, niin kiekko meni sisään, Sallinen kuvaili kapteenin maalintekoa.

Sallinen ei tuntunut itsekään oikein ymmärtävän, että ottelu oli voitettu ja hän oli maailmanmestari. Kysymykseen, millä ilveellä Suomi oikein Kanadan voitti, Sallinen vastasi entistä leveämmällä hymyllä.

– En minä tiedä! Kova työnteko, pelattiin joukkueelle. En minä tiedä! Ihan uskomatonta.

Suomi juhlii kolmatta MM-kultaansa miesten jääkiekossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle