Tuore Ilves-vahvistus Albin Grewe pitää Bruins-tähti Brad Marchandin pelitavasta − "Tykkään taklata ja puhua vastustajille jäällä"

LIIGA / Haastattelu
Grewe nauttii fyysisestä pelistä maalinteon lisäksi.
Kuva © Samuli Huikuri

Ruotsalainen Albin Grewe, 20, viiletti jäällä molemmissa Ilveksen Tampere Cupin otteluissa ja sai valmennukselta vastuuta pelin jokaisella osa-alueella. Monipuolisuus on nuoren hyökkääjän vahvuus.

− Olen aina ollut hyökkäysorientoitunut pelaaja. Tykkään taklata ja puhua vastustajille jäällä, mutta myös tehdä maaleja, Grewe tuumi ja sanoi pitävänsä Boston Bruinsin tähtihyökkääjä Brad Marchandin pelityylistä.

Marchand on Grewen pelityylin esikuva.
Kuva © Getty Images

− Saan aktiivisesta pelistä energiaa omaan tekemiseeni ja olen silloin parhaimmillani. Olen pelannut nuoresta pitäen tällä tavalla. Ammattilaisena täytyy pystyä pelaamaan myös fyysisesti, joten kehitin sitä hyökkäyspelaamiseni tueksi.

Grewe päätyi Tampereelle ja Ilvekseen keskusteltuaan urheilujohtaja Timo Koskelan kanssa nuorukaisen tarpeista: kehittyminen pelaajana ja peliaika olisivat mieleen. Tampere Cupissa Grewe sai kauden ensimmäiset ottelut vyölleen.

− Pelaaminen on aina kivaa ja viime otteluista on jo jonkin verran aikaa. Ensimmäiset matsit ovat aina haastavimpia.

Kauden alkaessa Grewe lupaa pyrkiä pelaamaan hyvää ja aktiivista jääkiekkoa sekä mielenkiintoista seurattavaa kaukaloon. Kenties muutama avojään taklauskin saattaa ruotsalaiselta irrota.

− Toivottavasti kannattajat tykkäävät. Toivon tuovani myös energiaa joukkueelle ja auttavani meitä saamaan voittoja.

Ilveksen saldoksi Tampere Cupista jäi kaksi tappiota, kun sekä Tappara että HPK olivat numerollisesti parempia. Grewe pelasi paikallisottelussa nelosketjussa ja lauantaina tarjolla oli ykkösvitjan tontti sekä runsaasti ylivoima-aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle