Tuomas Kiiskinen on ylpeä KalPasta pudotuspelien alla: "Ei tule mieleen ketään, joka olisi kauteensa pettynyt"

LIIGA / Haastattelu
Tuomas Kiiskinen kipparoi KalPan Lahteen, kun puolivälieräsarja Pelicansia vastaan alkaa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Koko jääkiekkoa seuraavan Suomen tavoin myös KalPa-kapteeni Tuomas Kiiskinen odottaa jo Pelicansin ja KalPan välistä pudotuspelisarjaa. Sarjasta on ennakoitu huipputasaista, myös Kiiskinen on samaa mieltä asiasta.

KalPa uhmasi kaikkia ennakko-odotuksia sijoittumalla runkosarjassa viidenneksi. Vastaan puolivälierässä kuopiolaiset saavat joukkueen, jonka kausi noudatti ennakko-odotuksista lähtien pitkälti samaa kaavaa KalPan kanssa: Lahden Pelicansin.

KalPa-kapteeni Tuomas Kiiskinen puhui Jatkoajalle maanantaina Helsingin Vallilassa järjestetyssä Liigan pudotuspelien mediatapahtumassa. Kiiskinen odotti alkavaa pudotuspelisarjaa innolla.

– Sarjasta tulee varmasti mielenkiintonen, sitä se on varmasti myös yleisölle. Molemmat joukkueet ovat nuoria ja nopeita, jotka myös karvaavat nopeasti.

Pelicansin ja KalPan välinen sarja on ennakkoasetelmien perusteella niin tasainen, että sarjasta on miltei mahdotonta ennustaa jatkoon menijää. Myöskään Kiiskinen ei ole varma ennakkosuosikista.

– Kummassakin joukkueessa riittää taitoa, ja sarjan pelit tulevat varmasti olemaan hyökkäysvoittoisia. Heillä on myös paljon taitavia nuoria joukkueessaan.

– En usko, että tässä sarjassa on ennakkosuosikkia, sillä molemmat joukkueet ovat niin samanlaisia. Uskon, että voimme kuitenkin ottaa kamppailupelaamisellamme etua itsellemme, Kiiskinen luottaa.

Joukkueet kohtasivat runkosarjan viimeisellä viikolla Lahdessa. Joukkueiden pudotuspelisarjan kenraaliharjoitus oli tasaista vääntöä ensimmäiset puolitoista erää, mutta Pelicans meni lopulta menojaan 6–2-voittoon.

Kiiskinen käänsi murskaavan tappion päälaelleen ja luo toivoa tulevaan sarjaan.

– Se ottelu tarjosi hyvää oppia meille. Siinä mielessä hyvä, että hävisimme, sillä nyt meillä pitäisi olla revanssin mieltä. Saimme ottelusta hyvää videomateriaalia.

Kapteenin syytä olla ylpeä

KalPan nousukiidon takana häärii liuta tutkan alla lentäviä duunaripelaajia, nuoria tähtiä sekä kokeneita rivimiehiä. Kiiskinen kuitenkin haluaa nostaa muutaman nimen esille.

– Onhan Jaakko RIssanen joukkueelle todella tärkeä, niin ylivoimalla kuin pisteiden valossa. Hänellä on takanaan huikea kausi.

"Onhan Jaakko RIssanen joukkueelle todella tärkeä, niin ylivoimalla kuin pisteiden valossa."

– Voisin hänen lisäksi nostaa meidän nuorisokaartin esille ja Juha Jatkolan. Hän otti hienosti ykkösmaalivahdin paikan haltuunsa ja omaksui sen, kapteeni kehuu.

Kiiskinen on joukkueestaan todella ylpeä. Kaikki odotukset murskannut kuopiolaisryhmä on täynnä onnistujia, ainakin joukkueen kapteenin mielestä.

– Joukkuetta tutkiessa ei kyllä tule mieleen ketään, joka olisi kauteensa pettynyt, Kiiskinen iloitsee.

Henkilökohtaiset tavoitteet taka-alalla

Omasta kaudestaan Kiiskinen on tyytyväinen. KalPa-kasvatti kertoo asettaneensa henkilökohtaisen menestyksen taka-alalle ja keskittyvänsä joukkueen menestykseen.

KalPan ennen kautta epätodennäköiseltä näyttänyt suora pudotuspelipaikka lämmittääkin kapteenin mieltä.

– Tämä kausi ei ehkä ollut pisteiden valossa niin hyvä kuin viime kausi. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen siihen, että pääsimme kuuden parhaan joukkoon ja saimme realistisen mahdollisuuden taistella Kanada-maljasta.

– Tässä vaiheessa uraa minulla ei ole enää niinkään henkilökohtaisia tavoitteita, vaan yritän auttaa joukkuetta pääsemään mahdollisimman pitkälle, kertoo Kiiskinen.

Tulevaisuus auki

Liiga julkisti runkosarjan parhaalle pelaajalle jaettavan Lasse Oksanen -palkinnon voittajan juuri pudotuspelien mediatilaisuuden alla. Palkinnon voitti odotetusti HPK:n Michael Joly. Kiiskinen ylistää Jolyn kautta ja on vakuuttunut, että palkinto meni oikeaan osoitteeseen.

– Pelasihan Joly aivan huikean kauden ja kantoi HPK:ta selässään. Voittajasta ei ole valittamista, palkinto meni varmasti oikealle miehelle.

Kiiskisen uran jatkoa on epäilty jo mediassa. 36-vuotias Kiiskinen ei kuitenkaan katso liian pitkälle tulevaisuuteen, kun puhe siirtyy uran jatkumiseen.

– Katsotaan sitä myöhemmin. Urani jatkuu ainakin tämän kevään eli pari kuukautta ainakin, Kiiskinen sanoo nauraen.

» Lähetä palautetta toimitukselle