Tuomarivirhe vei voiton HPK:n käsistä – Päävalmentaja Pennasen ääni muuttui kellossa: ”Selitykset pois, sellaista sattuu”

LIIGA / Haastattelu
HPK:n päävalmentaja sai kokea illan ottelussa laajan tunteiden kirjon.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Liigakauden avaus oli kaikkea muuta kuin väritön. Pelillisesti illan ottelua tuskin jäädään kaipaamaan, mutta ensisijaisesti se muistetaan kohua herättäneestä tuomarivirheestä

Kuohuttava tilanne nähtiin toisen erän lopulla HPK:n iskiessä kiekon kolmannen kerran Kärppävahti Justus Annusen selän taakse. Johtoasemaan oikeuttanut 3–2-maali päätettiin kuitenkin päätuomarien puolesta hylätä maalivahdin häirintänä. 

Tilanne kirvoitti tulisia tunteita niin kotiyleisössä kuin HPK-käskijä Antti Pennasessa, joka antoi ottelun tiimellyksessä tuomareille täyslaidallisen

Pennanen ei palannut oma-aloitteisesti kohua herättäneeseen tilanteeseen ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa. Tilanteesta kysyttäessä päävalmentajalla oli kuitenkin jo erilainen ääni kellossa kuin vaihtopenkillä tuomaripäätöksestä purkautuessaan.

– Ei mulla siihen mitään kommentoitavaa ole. Täällä on varmasti ihminen, joka ymmärtää paremmin noista asioista, Pennanen kuittasi.

Tässä vaiheessa nähtiin Liigan puolesta vastuunkantoa tilanteesta ottelutapahtuman esimiehen Juha Pajusen avattua sanaisen arkkunsa tilanteesta.

– Mä haluan vastata tuohon, Pajunen aloitti.

– Näissä tilanteissa ensin katsotaan missä törmäys tapahtuu maalialueella vai sen ulkopuolella. Nyt tapahtui ihan selvästi ulkopuolella. Sen jälkeen tulee ratkaisevaksi tekijäksi se, onko törmäävällä pelaajalla havaintoa maalivahdista, pystyykö hän kaikin keinoin estämään törmäyksen. Tulkintani mukaan Tikka ei pysty väistämään eikä havaitse maalivahtia, eli periaatteessa maali olisi pitänyt hyväksyä, Pajunen myönsi tuomarivirheen.

Edes ottelutapahtuman esimiehen myönnytys tilanteessa ei kirvoittanut mestaruusvalmentajalta kommentteja.

– En mä noita sääntöjä.. eilen me niitä katseltiin niitä videoita.. Kai nämä pitkässä juoksussa menee toiseenkin suuntaan. Ei se, en minä halua. Kärpät oli hyvä ja ansaitsi voittonsa – selitykset pois, sellaista sattuu, Pennanen tiivisti.

Kotijoukkueen fanien suuntaan HPK-käskijä halusi kuitenkin jakaa kiitoksia. Ottelun alkujuhlallisuuksissa Pohjantähti Areenan fanikatsomossa nähtiin katsomon peittänyt tifo, josta pilkisti kunnianosoitus Pennasen suuntaan.

– Tunteikas ilta. Henkilökohtaisesti kiitos faneille oli hieno huomionosoitus, tuntui sydämessä, Pennanen päätti. 

» Lähetä palautetta toimitukselle