Tuntemattomasta pelaajasta yleisön suosikiksi – Lennart Petrell pelasi 500:nnen ottelunsa HIFK:n paidassa

LIIGA / Haastattelu
"Aika tunteikas juttu – paljon isompi juttu kuin mitä mä alun perin ajattelin."
Petrell kukitettiin ennen torstai-illan TPS-ottelua 500 liigapelin kunniaksi. Petrell on pelannut kaikki liigaottelunsa HIFK:ssa. Juhlapeli päättyi jatkoajalla TPS:n voittoon.

Ottelun jälkeen Petrell muisteli ensimmäistä liigaotteluaan joulukuussa 2003. Pelistä hän muistaa lähinnä Raimo Helmisen.

- Eka peli Ilvestä vastaan Tampereella. Sehän oli sitä aikaa, kun yksi suurimmista jääkiekkolegendoista pyöritti peliä. Siitä pelistä ei ole hirveästi jäänyt mieleen, mitä kaikkea siellä tapahtui. Se oli semmoista vähän sumeata, kun jännitti niin paljon.

- Kolmas peli oli jo Jokereita vastaan Hartwallilla. Sen verran puskista olen vissiin liigan tullut, että tultiin pelin jälkeen haastattelemaan Ruotsiksi. Nykyään pystyisi, ja on annettukin ruotsiksi haastatteluja länsinaapurissa. Kolmannen kysymyksen jälkeen haastattelija kysyi: "Otetaanko suomeksi?". Se haastattelu ei tullut ikinä ulos.

Muisteluistaan Petrell palasi nopeasti tämän hetken tuntemuksiin.

- Nyt on tosi hyvä fiilis ja paikat kunnossa, että pystyy pelaamaan omaa railakasta peliä. Varmaan tulee tulostakin pikkuhiljaa.

Juhlapeli oli hyvää jääkiekkoa HIFK:lta ja Petrelliltä. Tehottomuus vei mahdollisuuden voittoon. Petrell jaksoi kuitenkin olla positiivisella mielellä.

- Oli upea ilta mulle tänään. En ajatellut tuota niin paljon, kun toi hetki läheni, mutta kyllä se oli itselle aika tunteikas juttu – paljon isompi juttu kuin mitä mä alun perin ajattelin.

- Toivottavasti joku joskus sanoo vuosien jälkeen, että silloin kun itse nousi liigaan, niin Lennart Petrell näytti hyvää esimerkkiä. Se olisi kyllä loistava juttu. Siihen täällä pyritään päivittäin. Ei se mikään itseisarvo ole, mutta toiminta pitää olla sitä luokka, että täällä ollaan esimerkkinä.

» Lähetä palautetta toimitukselle