Tulokaspörssin kärkinimi Vanessa Viitala ajattelee peliä puolustuksen kautta − "Pyrin tuomaan muita ympärilläni esille"

Naisten Liiga / Haastattelu
Vanessa Viitala on HPK:n nuori lahjakkuus.

HPK hävisi Ilvekselle Naisten Liigan eriskummallisen kamppailun keskiviikkona kotikulmillaan. Hämeenlinnalaisten nuori Vanessa Viitala ruoti joukkojensa otteita tiukkaan sävyyn.

− Ensimmäinen erä oli hyvä, mutta toisessa erässä emme pelanneet enää omaa peliämme. Kolmannessa erässä sama homma. Emme pelanneet omalla tasollamme.

Ottelu jouduttiin siirtämään kolmanteen erään samassa rakennuskompleksissa Metritiski-areenalta Pohjantähti-areenalle. Peliin tuli noin 15-20 minuutin ylimääräinen tauko, kun toinen erätauko piteni jääongelmista johtuneen ruljanssin myötä.

− Ei se omaan peliin vaikuttanut, mutta en tiedä vaikuttiko se joidenkin muiden otteisiin, Viitala toteaa.

17-vuotias Viitala on tällä kaudella iskenyt HPK:ssa 20 ottelussa tehot 2+3=5. Lukemalla hän johtaa Naisten Liigan tulokaspörssiä. Keskiviikkona pistesaldo karttui syöttöpisteellä. Nuori nainen on itse hieman hämmentynyt onnistumisistaan.

− Yllättävän hyvin olen päässyt joukkueeseen mukaan, kun en kuitenkaan ole aiemmin Naisten Liigaa pelannut. En olisi ajatellut, että näin hyvin olisin päässyt tähän mukaan.

− Tuntuu, että kuitenkin kuulun tänne, Viitala painottaa.

Ilvestä vastaan Viitala viiletti HPK:n kolmosvitjan keskellä, laidoillaan Emma Katajamäki ja Barbora Juříčková

− Olen joukkuepelaaja ja pyrin tuomaan muita ympärilläni esille. Olen pelannut aina keskushyökkääjänä ja pyrin aina lähtemään oman pään kautta, moderniin kahden suunnan peliin tähtäävä Viitala virkkoo.

Kun Viitalalta kysyy tulevaisuuden tavoitteita, ei hän lähde arastelemaan unelmissaan, vaan lataa rohkeasti pöytään sen, mitä haluaa saavuttaa.

− Tietenkin se olisi jossain vaiheessa hienoa päästä maajoukkueeseen. Ei nyt tietenkään heti, mutta jos tässä muutaman vuoden päästä sinne pääsisi niin se olisi hienoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle