Tulikuuma Lukáš Dostál käytti räpyläänsä HIFK-ottelussa torjuntojen lisäksi siivoamiseen − "En nähnyt kiekkoa ja hän piti kiinni kilvestäni"

LIIGA / Haastattelu
Lukáš Dostál oli jälleen yksi ottelun hahmoista.
Kuva © Saana Hakala
Ilveksen nuori veskari Lukáš Dostál torjui tupsukorville arvokkaan voiton taistelussa runkosarjan loppusijoituksesta. HIFK-kamppailussa hän torjuntojen lisäksi käytti räpyläänsä huitoakseen Teemu Turusta maaliltaan.

19-vuotias Lukáš Dostál oli jälleen kerran yksi Ilveksen voiton takuumiehistä 34 torjunnallaan.

− Tämä oli uskomaton peli ja olen todella ylpeä joukkueestamme. Kannattajat varmasti pitivät tällaisesta ottelusta, sillä tämä oli kuin pudotuspelikiekkoa.

Tšekkiläinen ei ollut perjantaina torjuntavuorossa Lahdessa. HIFK myrskysi lauantaina Ilves-vahtia kohti avauserässä 17 laukausta.

HIFK teki ottelun molemmat maalinsa avauserän lopussa. Teemu Tallbergin ja Teemu Turusen osumien välille mahtui vain 13 sekuntia.

− Huilatun pelin jälkeen oli hyvä, että sain avauserässä noin paljon töitä. Päästin ensimmäisessä erässä kaksi maalia peräjälkeen, mutta sain itseni kasattua hyvin. Ei ole väliä, päästänkö kaksi maalia nopealla tahdilla vai ylipäänsä − ne ovat silti kaksi päästettyä maalia.

Räpyläkäsi erilaisissa tehtävissä

Yksi Ilves-HIFK-ottelun kuohuttaneimpia tilanteita nähtiin kolmannen erän puolivälissä, kun Dostál löi hanskakädellään maalinsa edessä maannutta Turusta takaraivoon.

− En nähnyt kiekkoa ja hän piti kiinni kilvestäni. Yritin saada itseäni irti pari-kolme kertaa. Tilanteessa oli myös meidän puolustajamme, joten pelkäsin, että kiekko menee toiselle puolelle ja joku pääsee laukomaan tyhjään verkkoon.

− Menin heti pelin jälkeen hänen luokseen pyytämään anteeksi. En ole varmaan ikinä tehnyt tuollaista aiemmin enkä ole sellainen pelaaja, joka tarkoituksella löisi ketään. Yritin vain työntää häntä pois, jotta saisin kilpeni vapaaksi.

Ilveksen maalivahtiosasto pitää yhtä

Eetu Mäkiniemi torjui voiton tupsukorvien edellisessä pelissä. Ilveksen kakkosveskari on tuurannut Dostália onnistuneesti kevätkaudella useamman kerran.

− Valmennus päättää pelaavan maalivahdin. Toivon hänelle aina parasta, sillä hän on hyvä ystäväni. Asumme miltei samassa talossa. Tsemppaamme toisiamme ja tiedämme, että kumpikin tekee vuorollaan parhaansa joukkueen eteen.

Ilveksellä on runkosarjassa jäljellä kaksi ottelua, Ässiä ja HPK:ta vastaan. Tamperelaiset etenevät varmuudella suoraan puolivälieriin.

− Haluamme pelata mahdollisimman hyvällä tasolla kaksi viimeistä runkosarjaottelua. Ne ovat jo pudotuspeleihin valmistavia otteluita. Meilä on ollut vaikeuksia maalinteon kanssa, mutta niissäkin otteluissa, joissa emme ole tehneet paljon maaleja, olemme puolustaneet todella hyvin, maalivahti päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle