Tulikasteensa Lukko-vahtina tehnyt Daniel Lebedeff kohtasi vanhan seuransa − "Pientä huutelua sieltä tuli alkulämmittelyjen aikana"

LIIGA / Haastattelu
Lebedeff kohtasi vanhan seuransa ensimmäistä kertaa.
Kuva © Jenna Westerlund
25-vuotias maalivahti kertoi nauttivansa vanhan seuransa kohtaamisesta. Toisessa erässä Lebedeff torjui vanhan joukkuetoverinsa rankkarin.

Katso videohaastattelu tästä (YouTube)

HPK nappasi Liigan avausottelussa maukkaan 2−1-vierasvoiton Rauman Lukosta. Ottelun voittomaalin iski päätöserässä HPK-konkari Antti Pihlström.

Ensimmäisen Liiga-ottelunsa Lukon paidassa torjunut Daniel Lebedeff kohtasi vanhan seuransa HPK:n, jossa hän torjui kiekkoja viimeisen kolmen kauden ajan.

− Ehkä hieman enemmän jännitti kuin normaalisti. Pientä huutelua sieltä tuli alkulämmittelyjen aikana, mutta pelin aikana oli varsin hiljaista.

Tappiosta Lukko-vahtia ei voi syyttää, sillä Lebedeff venyi kiekon tielle 19 kertaa. Otteluun mahtui myös muutama huipputorjunta.

− Peli oli varsin vauhdikas. Päädystä päätyyn mentiin. Tämä oli tyypillinen alkukauden matsi, tuumasi Lukko-kassari.

Toisessa erässä Lukko-vahti torjui HPK-puolustaja Petteri Nikkilän rangaistuslaukauksen.

− Pieni tuntuma oli siitä, että mitä sieltä tulee.

Lebedeff siirtyi huhtikuussa Lukkoon kahden vuoden sopimuksella. Miten 25-vuotias HIFK-kasvatti on kotiutunut Raumalle?

− Hyvin on lähtenyt Lukko-pesti käyntiin. Harjoituskausi aloitettiin hyvin, mutta sen jälkeen tuli muutama ohipeli. Meidän pelimme alkaa varmasti pikkuhiljaa muodostumaan.

Tarkkasilmäiset ovat huomanneet, että Lebedeffin maskin värimaailma muistuttaa Lukossa 90-luvulla torjuneen Boris Roussonin maskia.

− Kesällä huoltajien kanssa mietittiin hyvää maskia. Minulle ehdotettiin, että tällaista on käytetty aikaisemmin. Halusin kunnioittaa Lukko-legendaa ja maskihan näyttää hyvälle.

Boris Rousson ei kuitenkaan ole ollut Lebedefille se maalivahti, jota hän on nuorena poikana katsonut ylöspäin.

Pekka Rinne ja Jonathan Quick ovat olleet idoleitani.

» Lähetä palautetta toimitukselle