Tristan Scherweyn blokattua laukausta juhlittiin kuin maalia

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Scherwey pelasi joukkueelle arvokkaalla blokillaan.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Sveitsin joukkue asetti itsensä tiukkaan tilanteeseen Slovakia-ottelun loppupuolella, kun ensin Michael Fora ajettiin ulos polvitaklauksesta ja Jonas Siegenthaler lähti pian kakkoselle. Uhrautuvainen peli takasi kuitenkin voiton.

Sveitsi oli keskiviikkoillan ottelussa tasakentällisin selvästi parempi joukkue. Pelikuri jätti kuitenkin paljon toivomisen varaa, ja joukkue pelasi yli neljäsosan ottelusta vajaalla. Slovakia ei kuitenkaan onnistunut tekemään ainoatakaan ylivoimamaalia.

Tiukin paikka tuli vajaat kuusi minuuttia ennen loppua. Michael Fora oli lähtenyt suihkuun taklattuaan polvella Adam Liškaa. Alle minuutti myöhemmin Jonas Siegenthaler otti jälkipelistä kaksiminuuttisen, joten edessä oli kaksi minuuttia kolmella viittä vastaan. Sen Sveitsi kesti, mutta Slovakian painostus jatkui senkin jälkeen.

Tristan Scherwey oli yksi niistä pelaajista, jotka tarjosivat tukea Sveitsin maalivahti Leonardo Genonille pelin ratkaisuhetkillä. Scherwey oli jalkoineen Peter Čerešňákin laukauksen edessä.

Scherwey keräsi taputukset muilta jäällä olleilta pelaajilta blokkinsa jälkeen. Christoph Bertschy, Janis Moser ja Andrea Glauser antoivat kunniaa joukkuetoverilleen.

− Peli oli loppuvaiheessa ja tunteet korkealla. Kapteenimme (Nico Hischier) johti joukkoja blokkaamalla isoja laukauksia, Scherwey nosti esiin joukkueesta nousseen esimerkin.

− Koko vaihtoaitio tarvitsi sellaista suoritusta, kun tilanne oli tiukka. Se on osa peliä.

Useamman vuoden maajoukkuekalustoon kuulunut Scherwey kiitteleekin joukkuehenkeä.

− Se vain lähti joukkueen johtavista pelaajista, ja hieno tunne, kun onnistuin.

Sveitsi huilaa seuraavaksi kaksi päivää, ennen kuin on edessä ottelu Kanadaa vastaan. Kummallakin joukkueella on tässä vaiheessa täysi pistepotti, joten ottelun voittaja ottaa vahvan kiinnityksen lohkovoittoon.

− Pieni tauko on tähän väliin ansaittua, ehkä voi ottaa yhden oluenkin. Isot pelit odottavat viikonloppuna. Paljon yleisöä paikalla, joten siitä tulee jännittävä peli, Scherwey näkee.

» Lähetä palautetta toimitukselle