Tositoimiin palannut Naisten Liigan supertähti Sanni Rantala suitsuttaa KalPa-valmennusta − "Ketään ei laiteta etusijalle"

Naisten Liiga / Haastattelu
Sanni Rantalan luistin liikkuu liukkaasti.
Naisleijonissa tänä vuonna paikkansa vakiinnuttanut Sanni Rantala palasi lauantaina loukkaantumisen jäljiltä KalPan kokoonpanoon. Nuori ja lahjakas puolustaja erottui heti edukseen sulavalla liikkeellään.

Ennen lauantain Ilves-ottelua vain kaksi mittelöä tällä kaudella Naisten Liigassa pelaamaan pystynyt Sanni Rantala, 20, kurvaili KalPan takalinjoilla tyytyväisenä.

− Oli tosi kiva päästä pelaamaan taas. KalPa on minulle uusi joukkue, joten oli vielä vähän hakemista. Ensimmäisiin peleihin verrattuna pääsin jo paremmin peliin kiinni.

Ilves pysyi kuopiolaisten kintereillä 20 minuuttia, mutta 1−1-tasalukemat repesivät 7−1-vierasvoitoksi.

− Ensimmäisessä erässä oli tasaista vääntöä, mutta toisessa erässä pääsimme paremmin maalintekotilanteisiin ja saimme hyvin maaleja. Kolmanteen erään oli hyvä mennä johtoasemassa.

Sanni Rantalan luistelu on kansainvälistä tasoa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Rantala merkkautti Ilvestä vastaan yhden syöttöpisteen, mutta oli aina jäällä ollessaan näkyvä pelaaja vaivattoman luistelunsa ansiosta. Erikoistaito ei ole tullut ilmaiseksi.

− Junnuista asti olen poikajoukkueissa treenannut sitä.

Riihimäeltä kotoisin oleva Rantala on pelannut urallaan 106 Naisten Liigan runkosarjaottelua Team Kuortaneessa sekä Kiekko-Espoossa ja tehnyt niissä 21+55=76 pistettä. 31 pudotuspelissä on syntynyt 3+20=23 pistettä.

Nöyrä supertähti

Vaikka Rantala onkin Naisten Liigaan supertähti, ei hän tyydy nykytasoonsa. Nuori pelaaja haluaa kehittyä entisestään.

− Nyt oli vähän loukaantumista, niin en ole vielä pystynyt fyysistä peliä käyttämään ja boksaamaan. Kauden mittaan yritän kehittää noita asioita liikkeen lisäksi.

Rantala on kotiutunut Kuopioon hyvin. Vielä viime kaudella hän edusti hallitsevaa mestarijoukkuetta Kiekko-Espoota.

− KalPassakin pääsen treenaamaan poikien kanssa ja kaikki on lähellä. Valmentajat auttavat myös paljon. En ole vielä ollut paljon mukana, mutta valmennuksemme vaikuttaa osaavalta.

Puolustajan lisäksi KalPassa pelaa viime MM-kisojen Naisleijonien paras maalintekijä Elisa Holopainen. Päävalmentaja Mika Väärälän johdolla valmennus luotsaa joukkuetta tasapuolisesti.

− He auttavat jokaista pelaajaa ja kaikki ovat samalla viivalla. Ketään ei laiteta etusijalle, analysoi Rantala.

Elisa Holopainen on KalPan ja koko Naisten Liigan kirkkaimpia tähtiä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

KalPan joukkue on sekoitus nuoria pelaajia, kansainvälisiä tähtiä sekä kokeneita Naisten Liigan konkareita. Rantala on moninaisessa joukossa kuin kala vedessä.

− Yritän olla positiivinen ja sellainen kaikkien kaveri. Olen tullut aina kaikkien kanssa toimeen. En ehkä ole puheliaimmasta päästä, mutta yritän näyttää pelillä ja teoillani esimerkkiä, Rantala sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle