Tositoimiin palannut Lauri Korpikoski positiivisella mielellä − "Pikkuhiljaa jääkiekkoilijan arki tutuksi"

LIIGA / Haastattelu
TPS-kapteeni Lauri Korpikoski jälleen tositoimissa vaikean viime kauden jälkeen
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Viime kaudella ainoastaan seitsemän peliä pelannut TPS:n Lauri Korpikoski lähti kauteen positiivisella mielellä pitkän sairastelun jälkeen. Edes case Virtanen ei häirinnyt turkulaisen valmistautumista Liiga-syksyyn. Korpikoski oli tyytyväinen siitä, miten hänen joukkueensa tylsytti Ilveksen nopeuden ja nappasi tärkeän avausvoiton.

Kapteenin C-kirjaimen rintaansa saanut TPS:n Lauri Korpikoski oli Ilves-pelin jälkeen tyytyväinen mies. Avausvoitto kauden toisessa ottelussa lukemin 4−2 oli illan tärkein anti, vaikka parannettavaa pelistä hyökkääjän mukaan vielä löytyy.

− Tässä vaiheessa kautta peli ei tietenkään ole vielä valmista ja kehityskohtia löytyy. Meillä on tähän sarjan alkuun monta vieraspeliä, joten oli erittäin tärkeää saada nolla pois tuijottamasta meidän sarakkeesta, Korpikoski korosti voiton merkitystä.

Myös TPS:n valmentaja Kalle Kaskinen oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen:

− Vaikka Ässille hävittiin, olemme nyt pelanneet kaksi hyvää ottelua. Joukkue on hyvässä tilassa, meillä hyvä fiilis päällä. Tänään pidimme Ilveksen hyvin pois maalintekopaikoilta, 5 vs 5 −tilanteita ei heille juuri annettu.

"Ilvekseltä vauhti pois"

Nopeutta pidetään Ilveksen valttina kaukalossa, mutta tänään etenkin puolustuspäässä tupsukorvat olivat jatkuvasti potkun jäljessä. Turkulaiset olivat selvästi tehneet kotiläksynsä hyvin ja pystyivät irtautumaan vastustajan pihdeistä ratkaisevilla hetkillä.

− Ennen peliä yksi meidän perusajatuksista oli ottaa Ilvekseltä vauhti pois ja siinä me onnistuimme hyvin. Toisessa erässä tosin tuli pitkä huono jakso. Niitä ei saisi tulla, tälläkin kertaa se päättyi vastustajan maaliin, Korpikoski totesi.

Tapaus Jonne Virtanen varjostaa kauden alkua

Kauden alla TPS on noussut esiin mediassa lähinnä Jonne Virtasen potkujen vuoksi. TPS:n organisaation niskaan on sadellut märkiä rättejä tapauksen tiimoilta. Korpikosken mukaan mediahässäkällä ei kuitenkaan ole ollut vaikutusta joukkueen valmistautumiseen.

− Aika rauhassa saimme kauteen lähteä. Joukkueella on niin paljon parannettavaa vielä, että aikaa ja energiaa ei oikein muuhun ole. Käsittelimme tapauksen joukkueen sisällä hyvin ja ymmärrämme, että se varmasti tulee olemaan puheenaiheena jonkin aikaa, mutta me pyrimme keskittymään omaan tekemiseen.

"Virtanen tulee olemaan puheenaiheena jonkin aikaa"

Lähes koko viime kauden sairastellut Korpikoski oli erittäin positiivisissa tunnelmissa päästessään jälleen pelaamaan ja avaamaan kauden terveiden kirjoissa. Yhden maalin Ilveksen verkkoon napauttanut laituri nautti onnistumisesta.

− Se tuo itseluottamusta ja helpottaa omaa tekemistä, kun saa onnistumisia. Toivotaan, että joukkuekin saa voittoja, niin eiköhän yksilötkin sieltä aina nouse eteenpäin sen myötä. Omalta kohdalta tästä lähdetään pikkuhiljaa parantamaan ja rakentamaan sitä tiettyä rutiinia tekemiseen. Tulee jääkiekkoilijan arki taas tutuksi.

Faneille kiitosta

Hakametsän D-päädyn fanikatsomo oli pitkälti hiljaa vierasjoukkueen hallitessa peliä, mutta sen sijaan hallissa kaikuivat TPS-huudot. Korpikoski nostaa hattua faneille, jotka lähtevät kannustamaan omiaan myös vierasotteluihin.

− Hieno nähdä, että ihmiset lähtevät liikkeelle arkipeleihinkin. Fanien huudot lämmittävät aina ja etenkin vierasottelussa oli erittäin hienoa nähdä TPS-paitoja katsomossa. Meillä oli myös hieno avausottelu, fanit olivat järjestäneet paikalle upeat banderollit.

» Lähetä palautetta toimitukselle