Topi Niemelä on valmiina kohtaamaan Tšekin: "Ei anneta mitään erikoismukavuuksia, vaan pysytään mulukkuna kaikille"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Topi Niemelällä on suunnitelmia tulevan vastustajan varalle.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com
Suomen tähtipuolustaja Topi Niemelä saapui joukkueen välipäivän harjoitusten jälkeen median juttusille. Oululaisnuorukainen nauttii epäonnisten yritysten jälkeen vielä yksistä nuorten kisoista.

Nuoret Leijonat viilettivät vauhdikkaasti Rogers Placen harjoitushallin jäällä välipäivän treeneissä. Takana on voitokas Latvia-kamppailu ja edessä siintää Tšekki-mittelö

− Saimme vähän jalkoja liikkeelle. Oli hyvä, että pääsimme vähän hikoilemaan ja huuhtelemaan eilisiä paskoja pois jaloista, puolustaja Topi Niemelä murjaisi.

Reilun tunnin mittainen harjoitussessio oli Suomen päivän ainut aktiivisuoritus. Loppupäivä on varattu muille riennoille.

− Suurimmaksi osaksi menee lepäillessä. Syömme hyvin ja katsotaan sitten, keksimmekö kavereiden kanssa jotain. Jos ei muuta, niin saatamme pelejä tulla katsomaan illalla.

Latvia oli Nuorille Leijonille melko köykäinen suupala. Torstaina vastassa on astetta tiukempi vihulainen.

− Saimme hyvän alun kisoille ja 6−1-voittoon pitää olla tyytyväinen. Hyvää itseluottamusta saimme seuraavaan peliin. Puolustuspäähän haaste kovenee nyt, sillä Tšekillä on hyvä joukkue kasassa. Olemme monta vuotta pelanneet heitä vastaan ja siellä on paljon samanikäisiä pelaajia. He liikkuvat hyvin ja heillä on paljon taitoa.

Kun vastaan asettuu maaleista elävä ja taituruutta hengittävä joukkue, on kovuus omassa pelissä valttia.

− Ei anneta mitään erikoismukavuuksia, vaan pysytään mulukkuna kaikille, letkautti oululainen nuorimies ronskisti.

Tulevan vastustajan riveissä pelaavat Suomen kentiltä tutut puolustaja Tomas Hamara ja hyökkääjä Jakub Kos.

− He ovat molemmat hyviä pelaajia ja ovat täällä syystä. Molemmat osaavat pelata jääkiekkoa.

Niemelä on nuoresta iästään huolimatta jo varsin tottunut pelaamaan isossa roolissa joukkueissa, joita hän edustaa.

− Ei paina vastuu. Lähden kaikkiin peleihin samalla tavalla. Pelaan omaa peliäni ja nautin siitä. Niin tulee paras tulos.

Vuodenvaihteessa nuorten MM-kisat jäivät Edmontonissa kesken koronaviruksen levittyä turnausväkeen. Nyt kaikki näyttää sujuvan ongelmitta.

− Huippufiilis, että saimme vielä uuden mahdollisuuden täällä. Meidän ikäluokalla alle 18-vuotiaiden kisat jäivät väliin ja nyt meinasi nämäkin jäädä. Hienoa, että ainakin yhdet arvokisat saamme pelata loppuun asti, iloitsi Niemelä.

» Lähetä palautetta toimitukselle