Tony Sund ja Joni Ikonen valitsivat IFK:n, vaikka kysyntää oli muistakin Liiga-joukkueista – "Joukkueessa on ensi kaudella kova kilpailutilanne"

LIIGA / Haastattelu
Tony Sund siirtyy takaisin Suomeen.
Siinä missä osa IFK:n uusista pelaajasopimuksista oli jo vuotanut kansan tietoon, tuli osa sopimuksista yleisölle yllätyksenä. Tony Sund ja Joni Ikonen liittyvät joukkueeseen yksivuotisilla sopimuksilla.

Helsingin IFK:n maanantainen tiedotustilaisuus tarjosi sekä odotettuja sopimuksia että uusia yllätyksiä. Näihin pienoisiin yllätyksiin kuuluivat Tony Sundin ja Joni Ikosen uudet yksivuotiset sopimukset.

27-vuotias Sund pelasi kolme viimeisintä kautta ulkomailla. Yksi KHL:ssä ja kaksi SHL:ssä. Tulevaa kautta ajatellen puolustajalla oli Suomen lisäksi mielessä myös ulkomaat. Itse sarja ei kuitenkaan ollut tärkein kriteeri tulevalle joukkueelle, vaan muut asiat. Siksi parhaaksi vaihtoehdoksi valikoitui IFK.

– Iso seura sekä hyvät mahdollisuudet voittaa ja kehittyä pelaajana. Se on päällimmäisenä fiiliksenä, miksi tulin tänne, Sund kuvailee IFK:ta.

– Oli minulla ajatuksia ulkomaille. En miettinyt sarjaa, vaan piti saada oikea rooli ja oikea paikka kehittyä pelaajana sekä mahdollisuus voittaa. Mä tiedän, että täällä on aina hyvät mahdollisuudet voittaa. Se oli iso osa siinä, Sund paljastaa.

Vasta eilen joukkueen vahvuuteen liittyneen Sundin sopimusprosessi IFK:n kanssa eteni nopeasti.

– Kun pääsin Tobiaksen (Salmelainen) ja Villen (Peltonen) kanssa juttelemaan, tuli todella hyvä ensivaikutelma. Oltiin samalla sivulla siinä, miten he näkivät minut pelaajana ja minä itseni sekä mihin suuntaan tämä organisaatio on menossa,.

Ensi kauden joukkuetta hän kuvaa aivan kuten kaikki muutkin tilaisuudessa olleet IFK:n edustajat: joukkue on pelaajaluettelon perusteella vahva. Kylmäpäinen Sund toki hieman rauhoittelee lausuntoa.

– Tosi kova nippu, mutta ei se välttämättä tarkoita mitään. Pelisuoritukset ratkovat ja määräävät. Kyllä me saadaan varmasti hyvä kausi alle, jos paiskitaan yhdessä hommia, Sund toteaa.

Ikonen lähtee hakemaan henkilökohtaista kehitystä

Viime kaudella hopeaa voittaneessa Lahden Pelicansissa pelannut 24-vuotias Ikonen kokee IFK:n olevan paras joukkue hänelle henkilökohtaiseen kehittymiseen. Tarjolla olisi ollut myös muita Liiga-joukkueita, mutta lopulta IFK osoittautui parhaaksi.

– Kyllä siinä oli joitakin muita joukkueita, mutta IFK oli mulle sellainen, johon halusin. Kiva, että päästiin sopimukseen, Ikonen sanoo.

Myös ulkomailta oli kiinnostusta, mutta Ikosen mukaan vain nimellistä.

– Ei ollut mitään konkreettista. Tämä (siirto IFK:hon) vaikutti hyvältä askeleelta tässä vaiheessa uraa. Selvästi kotimaisen sarjan kärkiorganisaatioita. Tämä vaikutti hyvältä.

IFK lataa paperilla kovaa nippua ensi kaudelle. Ikonen tietää, että ison roolin saaminen vaatii kovaa työtä sekä onnistumista.

– Se on selvä, että joukkueessa on ensi kaudella kova kilpailutilanne. Se on hyvä asia vaan. Yritän pelata itseni mahdollisimman hyvään rooliin.

Osoittautuu rooli lopulta miksi tahansa, tavoitteena hyökkääjällä on kehittyä pelaajana mahdollisimman paljon.

– Totta kai yritän viime kaudesta ottaa henkilökohtaisia askeleita eteenpäin. Mikä se sitten on, sen näyttää ensi kausi. Näen, että vielä on kehitettävää. Ei tässä vielä vanhoja olla, Ikonen naurahtaa.

Vanhuuden tullessa puheeksi, on hyvä varovaisesti kysyä, miltä pelaajan tulevaisuus näyttää ensi kauden jälkeen.

– Rehellisesti sanottuna mielessä on vain ensi kausi. Tuossa on haastavempiakin kausia takana, niin olen oppinut sen, että kliseisesti kausi kerrallaan. Se pitää kyllä paikkansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle