Toni Utunen Pelicansille tehdyistä halvoista maaleista: "Meillä on tällainen huono tapa"

LIIGA / Haastattelu
Toni Utunen on Pelicansin luottopuolustaja.
Kuva © Tiia Mahkonen
Pelicansin kausi jatkaa ailahtelua. Lahtelaisryhmä on nyt kolmen ottelun tappioputkessa, kun vielä hetki sitten peli näytti jo oikenevan alkukauden rämpimisen jälkeen.

Pelicans kärsi tiistaina KalPalle 2–1-tappion, kun kuopiolaiset onnistuivat iskemään voitetun laitakamppailun jälkeen voittomaalin vajaat kaksi minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä.

Ottelu oli vähämaalisuuden lisäksi myös poikkeuksellisen vähämaalipaikkainen. Avauserässä ei nähty tasakentällisin yhtä KalPan puolikasta maalipaikkaa enempää, ja kokonaisuudessaan niitä kertyi joukkueille kourallinen kummallekin.

Kumpikaan joukkue ei ole alkukauden osalta pelannut järin mairittelevasti. Pelicans-puolustaja Toni Utunen ei kuitenkaan määräänsä enempää spekuloinut tämän vaikutuksella illan otteluun.

– En tiedä näkyikö se. Toki peli oli vähämaalinen, että kyllä se osittain voi kertoa siitä, ettei itseluottamus ole ihan tapissa.

Ailahtelevaisuus on ollut leimallista Pelicansille, kun liki kolmasosa runkosarjaa on pelattu. Ajoittain otteet ovat näyttäneet oikenemisen merkkejä, mutta yksittäiset pelitilannevirheet maksavat nyt kovaa hintaa.

– Olemme mielestäni pelanneet ihan kohtalaisen hyvin. Meillä on vain tällainen huono tapa, mitä tänäänkin oli. Annetaan ilmainen lapsus, mihin ollaan tällä kaudella varmaan kolmesta neljään peliä hävitty – aikalailla tähän samaan kaavaan.

Pelicans näytti pelaavan KalPaa vastaan varsin paljon pystyyn ja ajoittain viisikon etäisyydet kasvoivat Pelicansille epätyypillisiksi, sillä Pelicans on viime kausina tullut tunnetuksi lyhyiden syöttöjen ja tiiviin viisikon kiekollisesta pelitavastaan. Utunen ei kuitenkaan nähnyt tämän eroavaisuuden olleen oleellinen asia tiistain tappiossa.

– Totta kai vähän riippuen, miten vastustajakin pelaa. KalPa tykkää aika korkealta tulla, niin siihen on vähän pakko muokatakin pelaamista. En usko, että se tästä pelitavasta on kiinni. Toteutus uupuu.

Pelicans kohtaa perjantaina viikon toisessa kotiottelussaan SaiPan, joka ei niin ikään ole onnistunut kuluneella kaudella. Tätä kamppailua ajatellen Utunen nostaa onnistuneen osa-alueen sekä kehityskohdan joukkueen pelaamisessa.

– Kiekonhallinta, sitä me olemme pystyneet parantamaan aika reilusti. Mutta sitten erikoistilanteista emme ole ihan hirveästi viime aikoina tehneet ja alivoimalla olemme päästäneet maaleja. Se on ehdottomasti sellainen asia, mikä voittavan joukkueen pitäisi saada kuntoon. Siihenkin voi aika helposti hävitä pelejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle