Toni Rajalan toive toteutui, kun Antti Törmänen teki jatkosopimuksen: “Tosi hienoa, että Antti on taistelunsa taistellut ja on taas meillä koutsina!”

Muut Sarjat / Haastattelu
30-vuotias suomalaishyökkääjä on joukkueensa paras pistemies.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti / https://www.instagram.com/fotokuutti

– Toivottavasti Antti tekis vielä parin vuoden lapun, kun itsekin täällä jatkan, Toni Rajala lausui viime sunnuntaina EHC Biel-Biennen pukukopin viereisessä kahvihuoneessa.

Mysteeriksi jää, oliko haastattelutilassa jonkinlaisia vakoilulaitteita vai kuuntelivatko kiekkojumalat, mutta joka tapauksessa päävalmentaja Antti Törmänen teki EHC Biel-Biennen kanssa jatkosopimuksen kauden 2023–24 loppuun asti – Rajalan sopimus on yhtä pitkä.

– Itse olen tykännyt Antista valmentajana, ja koko joukkue on samaa mieltä. Pelityylistä tykkään, ja hyvinhän meillä on mennyt Antin valmennuksessa, kun kaksi kertaa päästy semifinaaleihin. Viime kausi oli huonompi, kun tiputtiin säälipleijareissa, mutta Antti ei ollutkaan mukana, Rajala naurahtaa.

Viime kaudella Törmänen ei pystynyt valmentamaan syöpähoitojen vuoksi, ja valmennusvastuuta kantoi väliaikaisesti Lars Leuenberger. Joulukuusta 2017 asti EHC Biel-Bienneä valmentaneen Törmäsen paluu penkin taakse onkin ollut merkittävä asia.

– Viime kauden lopulla sitä joukkueessa paljon mietittiin, että missä kunnossa hän on ja palaako täksi kaudeksi valmentamaan. Sitten kun saatiin kuulla, että Antti on tehnyt jatkosopimuksen, se oli todella mukava uutinen.

Rajalaa rauhoitti, kun yhteys Törmäseen säilyi hoidoista huolimatta.

– Antti kävi tosi usein hallin salilla, ja oli kiva jutella ja nähdä, kuinka hoidot auttoivat. Välillä oli hankalampia aikoja, eikä Anttia silloin näkynyt, mutta mielestäni hän vietti viime kaudellakin paljon aikaa hallilla.

– Ei hänellä varmaan kotonakaan ollut kiva olla, niin oli hyvä saada seuraa ja ajatuksia muualle omista murheista. Sen verran kova taistelu ollut viime kausi Antin pääkopallekin ja koko perheelle.

Törmäsen selviytymistarinasta riittää inspiraatiota kenelle tahansa pelaajalle.

– Tosi hienoa, että Antti on taistelunsa taistellut ja on taas meillä koutsina!

Törmänen on neljättä kauttaan EHC Biel-Biennen päävalmentaja.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti / https://www.instagram.com/fotokuutti

“Rentous ja ilo on tullut takaisin Antin tekemiseen”

EHC Biel-Bienne aloitti kautensa satumaisella kahdeksan ottelun voittoputkella, mutta marras–joulukuussa tulos on ollut kehnompaa. Rajala kuitenkin kokee Törmäsen läsnäolon rauhoittavan joukkuetta.

– Vaikka tappioita on tullut tässä viime aikoina, niin on positiivinen meininki. Kaikki tietävät, että meillä on kova joukkue. Loukkaantumisista kun päästään eroon ja saadaan äijät takaisin ruotuun, pelataan taas omalla tasollamme.

Törmäsen vaikutus ei rajoitu pelkästään valmentamiseen, vaan Rajala arvostaa häntä myös ihmisenä.

– Hän juttelee paljon pelaajille ja kyselee, onko kaikki hyvin. Nyt kun meille tuli lapsi, Antti on kysellyt, kuinka jaksetaan. Antti kävikin meillä vähän aikaa sitten perheineen morjestamassa Rubenia ja kahvittelemassa.

Rajala on nähnyt syövästä toipuneessa Törmäsessä myös uudenlaisia positiivisia piirteitä.

– Totta kai se pistää asiat eri kulmaan elämässä, kun tuollaisen taistelun on käynyt läpi. Sellainen rentous ja ilo on tullut takaisin Antin tekemiseen. Kopissakin sen huomaa: joukkuehenki ja ilmapiiri on loistava.

Toni Rajalasta on tulossa kattavampi henkilökuva myöhemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle