Toni Rajalan mukaan Leijonien ykkösketjun on vielä parannettava otteitaan: "Meneteltiin kiekkoja ja läpsittiin niitä vähän sinne tänne"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
.Toni Rajalla oli eilen kiekko halussa
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher

Suomen joukkueen ykkösketjun laitahyökkääjä Toni Rajala oli lennokkaalla pelipäällä MM-kisojen avausottelussa Kanadaa vastaan.

– Ensimmäinen erä oli tosi hyvä, mutta sitten toisessa ei pelattu enää niin hyvin. Meneteltiin kiekkoja ja läpsittiin niitä vähän sinne tänne. Kolmas erä oli taas hyvää tekemistä, ja (Kevin) Lankinen oli viimeisenä lukkona maalissa, Rajala kommentoi pelin kulkua.

Rajala muodosti yhdessä Veli-Matti Savinaisen ja Arttu Ilomäen kanssa vahvasti pelanneen kärkiketjun. Onnistumista huolimatta Rajala löysi parannettavaa.

– Meidän ketjulla on vielä parannettavaa. Saatiin kyllä paikkoja luotua, mutta yritetään jatkossa vähemmän pyöriä omissa ja päästä vastahyökkäyksiin.

– Savinainen on hyvä tekemään hommia ja Ilomäki hyvä jakamaan kiekkoa, ja itse yritän pistää nopeutta sinne laitaan. Eiköhän tästä hyvä tule, Rajala arvioi.

Pitkä valmistautuminen tuotti tulosta

Rajalan mielestä Leijonien pitkä leiritys ja vähäinen vaihtuvuus pelaajistossa ovat olleet avainasemassa vakuuttavaan tekemiseen.

– Viime viikolla pelasimme jo hyviä pelejä Venäjää ja Tšekkiä vastaan. Vaikka meillä ei ole NHL-pelaajia ole, niin luistelemalla ja pelaamalla yhdessä pystymme haastamaan huippumaita.

– Meillä on kaikilla pelaajilla systeemit hallussa, ja kaikki tietävät, miten pelata. Meille se on ehdoton vahvuus, että oltiin neljä viikkoa yhdessä, Rajala summaa.

Leijonille ei ole jäänyt kauaa aikaa nauttia komeasta voitosta, sillä jo tänään illalla vastaan luistelee kisaisäntä Slovakia.

– Kotikaukalossa varmasti nälkäinen joukkue tulee vastaan. Mennään täysillä matsiin, ja yritetään pelata 60 minuuttia kuten tänään avauserässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle