Toni Rajala käy kaljalla Suomi-fani Frankin kanssa: “Kiva nähdä Suomi-lippua täällä!”

Muut Sarjat / Haastattelu
Frank tervehti suomalaisia ilolla.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti / https://www.instagram.com/fotokuutti

Kun sveitsiläisessä jäähallissa näkyy Suomen lippu, on aivan pakko mennä selvittämään, mistä on kyse. EHC Biel-Biennen kotihallin Tissot Arenan seisomakatsomossa Suomen lippua pitelee paikallinen keski-ikäinen mies nimeltä Frank, joka innostuu kuultuaan olevani Suomesta.

– Olen Suomi-fani ja rakastan suomalaisia.

Toni Rajala on Frankin suosikkipelaaja tällä hetkellä, mutta hän muistelee myös aiempia EHC Biel-Biennen suomalaisia, kuten Anssi Salmelaa ja vain muutaman pelin pelannutta Perttu Lindgreniä.

– Hänellä oli Suomen lippu jo silloin, kun pelasin ensimmäistä kautta täällä ja vähän sitä ihmettelin. Kavereita kun on ollut täällä käymässä, niin hekin ovat ihmetelleet Suomen lippua katsomossa., Rajala kertoo katsomossa erottuvasta Suomen lipusta ja Suomi-fani Frankista.

Frankilla on vakiopaikkansa koko päädyn mittaisen seisomakatsomon kulmassa. Rumpuryhmä piti koko ottelun ajan ääntä keskellä katsomoa maalin takana, mutta myös Frank eläytyi peliin ja kannusti aktiivisesti, vaikka kotijoukkue hävisi hallinnasta huolimatta.

– Muistaakseni jossain fanitapahtumassa tavattiin ja tutustuttiin. Olen muutaman kerran käynyt oluella hänen kanssaan. Frank on mukava tyyppi ja kova Suomi-fani.

– Kiva nähdä Suomi-lippua täällä!

Frank kertoi matkustelleensa Suomessa ainakin Kuopiossa ja Savonlinnassa, mistä roihahti rakkaus Suomeen ja suomalaisiin. Kun kerron haastattelevani Rajalaa myöhemmin, Frank pyytää kysymään, osaako suomalainen tanssia. Keskieurooppalaisen vuolaspuheisen miehen mielestä suomalaiset eivät osaa jutella eivätkä tanssia.

– Sanotaan, että muutaman oluen tarvitsee alle, että tanssilantio liikkuu. Eipä juuri tule käytyä yökerhoissa tanssimassa. Kova puhumaan olen kyllä. Ehkä maailmalla vielä ajatellaan, että kaikki suomalaiset vain juovat viinaa eivätkä juttele.

Runsaspuheisesta Rajalasta on tulossa kattavampi henkilökuva myöhemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle