Toni Kallela: "Tanskassa pisteitä oli vain tultava"

LIIGA / Haastattelu
Toni Kallela syötti Ässät-pelissä kaksi osumaa.
Kuva © Teemu Grönroos
Ässissäkin pelannut Toni Kallela palasi täksi kaudeksi Liigaan Vaasan Sportin riveihin. Tanskan-sarjassa ulkomaalaisvahvistukselta vaadittiin tehoja, ja Ässistäkin tuttu kaksikko pystyi vastaamaan huutoon.

Sportin hyökkääjä Toni Kallela on kuluvalla kaudella murtamassa ihmisten mielikuvia Tanskan jääkiekon pääsarjan tasosta. Murtamista helpottaa se, että 25-vuotias Kallela on pystynyt ansiokkaasti tekemään tulosta myös tämän Liiga-syksyn aikana.

Oli kylmä fakta, että sillä, miten hyvin pelasin kokonaisvaltaisesti, ei ollut mitään merkitystä.

Ässät-ottelussa, joka oli Sportille kauden kuudes, Kallela on takonut viisi syöttöpistettä. Edellisen kautensa hän pelasi 2015-16 juuri Ässissä, jolloin 57 ottelussa syntyivät tehot 8+9.

− Olen muutaman vuoden aikanana kehittynyt sekä pelaajana että myös ihmisenä. Sekin vaikuttaa moneen asiaan. Aiemmin asetin eri kausille monenlaisia tavoitteita, nyt en enää odota etukäteen oikein mitään. Avoimin mielin katsotaan, mitä tapahtuu, Kallela luonnehti.

− Tanskan sarjasta on täällä helposti se mielikuva, että sinne voi mennä jäähdyttelemään, eikä taso ole kovin kummoinen. Oikeasti siellä on todella taitavia yksilöitä, vaikka pelissä ei mennä niin paljon erilaisten systeemien mukaan kuin esimerkiksi Suomessa.

Yhdessä asiassa tanskalainen kiekkoilu eroaa vaikkapa Ruotsin sarjoista, joista niissäkin on Kallela ehtinyt jo piipahtaa.

− Oli kylmä fakta, että sillä, miten hyvin pelasin kokonaisvaltaisesti, ei ollut mitään merkitystä. Pisteitä oli yksinkertaisesti tultava.

Kallela kuitenkin vastasi huutoon erittäin mainiosti. Kausien 2016-18 aikana hän takoi 82 ottelussa yhteensä tehot 38+57, ja vain kirkkain kruunu jäi puuttumaan. Viime keväänä Herning Blue Fox joutui tyytymään hopeamitaleihin.

Tutkaparina Kallelalla oli jo ässäkaudelta tuttu kaveri.

− Tässä lajissa aina hyvät tehot vaativat myös hyvää ketjua ympärille. Antti Kerälä siirtyi Herningiin, ja meillä vain synkkasi peli todella hyvin yhteen. Kolmas lenkki ketjussa vaihteli joskus, mutta me olimme siinä pysyvinä palasina aina Kerälän loukkaantumiseen asti.

− Kerälän loukkaantumisen jälkeen minulla oli jo niin hyvä vaihe menossa, ettei se enää haitannut.

Paluuta Liigaan on helpottanut se, että kuudessa pelissä Kallela on päässyt jo viidesti tehopisteiden makuun, vaikka kauden avausmaali vielä odottaakin vuoroaan.

Tanskan-kausista jäi matkaan lähinnä positiivista muisteltavaa.

− Suomea olen kiertänyt sen verran, että jos ekstralatausta olisi vanhoja seuroja vastaan, niin kävisi aika usein. Todella tyytyväinen olen siihen, että tuli tähän Tanskan-reissuun lähdettyä, Kallela kiteytti.

» Lähetä palautetta toimitukselle