Tommi Tikka tuo Ilvekseen fyysisyyttä − "Varmasti vastustajat eivät aina tykkää"

LIIGA / Haastattelu
Tommi Tikka juhli Ilveksen avausmaalin syöttöään.
Kuva © Jarno Hietanen
Väkivahva ja sanavalmis Tommi Tikka tuo nuoreen ja nopeaan Ilvekseen tilannekovuutta ja energiaa. 27-vuotias hyökkääjä ei todennäköisesti ole vastustajien suosikki kaukalossa.

Ilves päihitti ensimmäisessä Tampereen paikallisottelussa perjantaina Tapparan maalein 3−0. Tupsukorvien tuore hyökkääjä Tommi Tikka kaapi aloituksen joukkueelleen tilanteessa, josta Ilves iski pelin avausmaalin.

− Oli kyllä tosi siistiä. Tunnelma oli alusta asti loistava ja kannattajamme pitivät hyvää meteliä. Kova, tiukka peli niin kuin nämä varmasti aina ovat. Noudatti sitä kaavaa. Hienoa, että saimme voiton, Tikka puheli.

Vahvasti molempiin suuntiin pelannut hyökkääjä oli tyytyväinen omaan suoritukseensa kirvesrintoja vastaan.

− Uskon, että tänään oli itseltäkin ihan tasapainoinen esitys. Pystyin tuomaan omia vahvuuksiani jäälle. Hyvä ilta, mutta pystyn vielä parantamaankin.

Tikka on saalistanut viidessä ensimmäisessä runkosarjaottelussa kaksi syöttöpistettä. Isokokoinen (190cm / 90kg) pelaaja nauttii otteluista, joissa kamppailu käy kuumimmillaan. Tampereen paikalliskohtaamiset ovat loistoesimerkkejä Tikan lempihetkistä.

− Onhan nämä varmasti joka jätkälle hienoja. Kyllä minä sytyn tällaisiin peleihin tosi paljon. Nämä ovat niin ainutlaatuisia otteluita, että varmasti jokainen nauttii näistä. On hienoa päästä tällaisessa hallissa pelaamaan paikallisvastustajaa vastaan.

Omille suosikki, vastustajille inhokki

Tikka on niittänyt mainetta luotettavana kahden suunnan keskushyökkääjänä, mutta toisaalta ärsyttävänä ja kovaotteisena vääntäjänä. Miehen suukin paukkuu usein pelitilanteiden jälkeen.

− Pelityylini on fyysinen ja sellainen, että varmasti vastustajat eivät aina tykkää.

Tikka saapui Ilvekseen täksi kaudeksi HPK:sta. Tupsukorvien ryhmässä on paljon nuoria ja hyvin liikkuvia hyökkääjiä. 27-vuotias jässikkä tuo oman panoksensa joukkoon.

− Varmaan täällä tarvittiin tämän tyylistä pelaajaa. Pyrin tuomaan omia vahvuuksiani mahdollisimman hyvin tähän meidän taitavaan ja luisteluvoimaiseen nippuumme.

Myöskään oman joukkueen kesken keskushyökkääjä ei jää hiljaiseksi.

− Olen ihan energinen kaveri kopissakin, Tikka heitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle