Tommi Miettinen uskoo KalPan aktiiviseen pelitapaan, mutta suomii Liigan kurinpitoa: "Olen todella pettynyt tuohon linjattomuuteen"

LIIGA / Haastattelu
Tommi Miettisen sopimus KalPan päävalmentajana päättyy tähän kauteen.
Kuva © Jarno Hietanen

Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut KalPa saa puolivälierissä vastaansa Pelicansin. Joukkueiden välinen ottelusarja alkaa perjantaina Lahdessa.

Joukkueet kohtasivat toisensa runkosarjassa neljästi. Pelicans voitti otteluista kolme, joista viimeisimmän selvin 6–2 lukemin. KalPan päävalmentajan Tommi Miettisen mukaan tappiolliseen saldoon ei ole mitään yksittäistä syytä.

– Tasaisia otteluita olivat kaikki. Meillä oli muutama huono hetki tuossa neljän ottelun sarjassa ja se sitten aiheutti meille tämän tuloksen pakenemisen.

Tappiollisesta saldosta huolimatta kuopiolaiset eivät aio muuttaa lähestymistapaansa, vaan pysyvät uskollisina omalle pelityylilleen. Miettinen luottaa joukkueensa pelitavan kantavan tarvittaviin voittoihin pudotuspeleissä.

– Me luotamme omaan sapluunaamme: neljän kentän vauhtipeliin. Hyökkäämme viidellä ja puolustamme läheltä.

– Pitää hyökätä rohkeasti määräämään sillä omalla tyylillä. Se on se meidän juttumme ja sillä me tulemme menemään pitkälle, KalPa-käskijä painottaa.

Miettisellä on selvä näkemys siitä, kuinka Pelicans kaadetaan.

– Kyllä sellainen läheltä puolustaminen ja tiiviys siinä, ja aggressiivisuus niin kiekolla kuin ilman kiekkoa. Uskalletaan olla koko ajan iholla ja haastaa joka puolelta. Se on sellainen iskun paikka.

KalPan päävalmentaja nimeää joukkueensa vahvuudeksi yhtenäisyyden. Miettinen luottaa tämän kääntävän ottelusarjan kuopiolaisten eduksi.

– Varmaan se kollektiivi. Meillä on hyvä paketti nuoruutta ja kokemusta, ja hyvät maalivahdit.

Aloittava maalivahti on vielä arvoitus

Ottelusarjan alla kuopiolaisperspektiivistä puhututtavat kaksi asiaa. Yksi näistä on maalivahti Juha Jatkolan pelikunto.

Kauden aikana KalPan ykkösmaalivahdiksi noussut Jatkola oli sivussa joukkueen kolmesta viimeisestä runkosarjaottelusta. Seuran tiedotteen mukaan syy Jatkolan poissaololle oli sairastuminen.

Päävalmentaja Miettinen valotti Jatkolan tilannetta maanantaina medialle järjestetyssä Liigan pudotuspeli-infossa seuraavasti.

– Tämänhetkinen tieto on, että saamme hänet kuntoon ja hän pystyy harjoittelemaan täysipäiväisesti muutamat päivät ennen h-hetkeä.

Toinen selvästi enemmän keskustelua kuopiolaisten leirissä aiheuttanut asia on Lukon Thomas Grégoiren Jaakko Lanttaan kohdistama taklaus runkosarjan viimeisellä kierroksella.

Itse ottelussa Grégoirelle tuomittiin tilanteesta pelirangaistus, mutta Liigan kurinpitodelegaatio ei katsonut rikettä pelikiellon arvoiseksi. Annettua kurinpitopäätöstä Miettinen kommentoi tiukoin sanankääntein.

– Olen äärettömän pettynyt siihen. Kaikki tietävät koko Liigassa, millaisia pelikieltoja me saimme syksyn aikana ja eihän tämä ole missään linjassa siihen. Olen todella pettynyt tuohon linjattomuuteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle