Tomi Lämsä avasi Nuorten Leijonien puhutuimman pelaajan tilannetta: "Näillä näkymin Lambert tulee joukkueeseen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Brad Lambertin ympärillä on riittänyt keskusteltavaa.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com

Valmistautuminen tämän kauden nuorten MM-kisoihin on hieman lyhyempi kuin aikaisemmin, sillä viime talvena kisat keskeytettiin kesken kaiken, ja turnaus pelattiin alusta loppuun vasta elokuussa.

Loppukesän turnauksessa Nuoria Leijonia valmensi Antti Pennanen, ja nyt vastuun ottavalla Tomi Lämsällä oli haasteita omassa työssään.

− Tietyllä tavalla se toi haastetta. Normaalisti saa joukkueen ensimmäistä kertaa kasaan elokuussa. Se vähän viivästytti starttia, mutta se on sama kaikille, Lämsä myöntää.

Nuorten MM-kisaryhmään saa nimetä kolme maalivahtia ja 22 kenttäpelaajaa. Lämsä näkee sen olevan myös kokoonpano, joka matkaa Kanadaan. Ennen MM-turnausta Suomi pelaa harjoitusottelut Yhdysvaltoja ja Kanadaa vastaan.

− Tarkoitus on, että lähdemme lopullisella ryhmällä Kanadaan. Haluamme rauhoittaa tilanteen mahdollisimman aikaisin, ettei luoda kilpailutilannetta viimeisiin peleihin.

Lopullinen ryhmä ei ole vielä valmis, ja osittain siihen vaikuttaa joukkueen terveystilanne, sillä nuorillekin pelaajille on sattunut loukkaantumisia syksyn mittaan.

− Muutama loukkaantuminen on päällä, ja roolitusta vielä hiotaan.

Liiga-syksyn onnistujat

Marraskuussa Nuorilla Leijonilla oli Lämsän johtama pääryhmä sekä Kimmo Kuhdan vetämä haastajaryhmä. Molemmat pelastivat turnauksessa Tšekissä.

− Kaikki Edmontonissa pelanneet otettiin meidän ryhmään, ja haastajaryhmässä annettiin mahdollisuus kiivetä mukaan.

Lämsä nostaa esiin muutaman onnistujan syksyn Liiga-otteluista.

− Oliver Kapanen on pelannut todella nousujohteisen syksyn. Hän on koko ajan ottanut isompaa roolia. Ja Topias Viléniltä on nähty vahvaa pelaamista Pelicansissa.

Tomi Lämsä valmistautuu ensimmäisiin nuorten MM-kisoihinsa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

− Kun syksyn aikana nousseista pelaajista puhutaan, olen ilolla seurannut Lenni Hämeenahon otteita Porissa. Hän oli erittäin hyvä tapahtumissa jo syksyllä. Hänestä on nähnyt, mitä itseluottamuksen nousu ja peliminuutit Liigassa tuovat peliin, Lämsä kehuu.

Nuorten Leijonien tärkeimpien pelaajien joukkoon kuuluvan Ville Koivusen esitykset ovat myös miellyttäneet.

– Pitää myös nostaa esiin hänen saama erikoistilannevastuu Kärpissä. Hän pystyy tuomaan omat vahvuutensa Liigaan, mikä kertoo tietysti hänen pelistään.

Lambert nähtäneen joukkueessa

Pohjois-Amerikassa pelaavista isoin nimi on viime kesän ykköskierroksen varaus Brad Lambert, jonka kausi on sujunut AHL:ssä. Elokuussa pelattu MM-turnaus meni Lambertilta penkin alle.

− Näillä näkymin Lambert tulee joukkueeseen. Henkilökohtainen kontakti on ollut koko ajan, ja GM Kimmo Oikarinen on myös ollut yhteyksissä.

Maalivahtiosastolla ei Lämsän mukaan ole syytä huoleen, vaan Liigaa ja Mestistä pelanneista vahdeista saadaan tehtyä hyvät valinnat.

– Jokainen menestyvä joukkue tarvitsee hyvän maalivahdin, ja uskon että saadaan kilpailukykyinen kolmikko kisoihin.

Maalivahtivalmennukseen joukkueella on tuoda pelaajalegenda sekä monessa suomalaisseurassa sekä maajoukkueessa meritoitunut maalivahtivalmentaja.

− Pekka Rinne auttaa nuoria veskareita, ja myös Kari Lehtonen hyppää meidän avuksi kisoihin A-maajoukkueesta.

Turnauksen pääpaikkana on Halifax, mutta Suomi pelaa alkulohkonsa pienemmällä paikkakunnalla Monctonissa.

− Pelaajille on iso juttu pelata nuorten MM-kisoissa Kanadassa, ja on se sitä myös minulle, Lämsä iloitsee.

» Lähetä palautetta toimitukselle