Tomi Karhunen pelasi jo toisen nollapelinsä IFK:ta vastaan tällä kaudella − "Ei tämä tänään kaunista peliä ollut"

LIIGA / Haastattelu
Tomi Karhunen keräsi perjantaina 42 torjuntaa ja pelasi nollapelin IFK:ta vastaan.
Kuva © Joonas Kämäräinen

Pelicans haki Helsingistä 3−0-voiton tiukalla puolustuspelillä. Karhunen oli tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen sysimustan edellisottelun jälkeen.

− Lähdimme hakemaan ehjää peliä, kasvojenpesua viime pelin jälkeen, kun hävisimme Ilvekselle 2−7. Kova taistelu oli tänään. Ei tämä tänään kaunista peliä ollut, myöntää Karhunen.

Kotitappio Ilvekselle sai Pelicansin miettimään syntyjä syviä.

− Henkisellä puolella piti pusertaa viime pelin jälkeen. Ensin piti saada jokaisesta kaikki likoon itsestään, se oli se avain tämän illan IFK-peliin. Kun henkinen puoli oli kunnossa, aloimme vasta miettiä taktisia asioita.

Karhunen torjui ottelussa nollapelin torjuttuaan peräti 42 kertaa.

− Töitä riitti, muttei itse torjuntamäärä kerro pelistä täysin kaikkea. Puolustimme hyvin puolustuspään keskikaistan tänään ja olimme siinä tiiviinä. IFK piti enemmän kiekkoa, mutta heidän laukauksensa tulivat parhaan maalintekosektorin ulkopuolelta.

Kenttäpelaajien ja maalivahdin työnjako toimi tänään Pelicansin suunnitelmien mukaisesti.

− Kenttäpelaajat onnistuivat roolissaan hyvin tänään. Yhteinen työnjakomme onnistui hyvin. Silloin siinä meidän maalimme edessä ei vastustaja temmellä.

− Se helpottaa hirveästi, kun pystyn keskittymään vain kiekon liikkeeseen. Tiedän, että taustalta nousevat vastustajan pelaajat ovat kiinni ja että kenttäpelaajamme ovat hereillä, jos kiekko pomppaakin meidän maalimme eteen.

IFK:ta vastaan Karhunen on pelannut tällä kaudella jo kaksi nollapeliä.

− Olen sattunut onnistumaan HIFK:ta vastaan. IFK on kova joukkue, joten täytyy olla tyytyväinen kahteen nollapeliin.

Huomenna Pelicans pelaa kotonaan KalPaa vastaan. Karhunen ei paljastanut, pelaako hän vai Jasper Patrikainen huomenna lahtelaisten maalilla.

− En ole vielä ehtinyt uhrata ajatuksia siihen, kumpi meistä pelaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle