Tomi Karhunen nollasi Tšekin mestarin ja antoi Pelicansille lentävän lähdön CHL:ään − ”Meillä riittää tähänkin hommaan paukut ihan varmasti”

CHL / Haastattelu
Tomi Karhunen nollaa vastustajien maalintekoaikeet nykyään Pelicansin riveissä.
Tomi Karhunen arvosti joukkueensa suoritusta Tsekin mestaria vastaan ottelussa, jossa Pelicans voitti vastustajansa maalein 1−0. Vastikään Lahteen muuttanut maalivahti on ollut mielissään sekä joukkueesta että kaupungista, eikä näe Pelicansin menestykselle Euroopan pelikentillä ylitsepääsemättömiä esteitä.

Täksi kaudeksi Lahteen Pelicansin veräjän suulle siirtynyt Tomi Karhunen pelasi perjantain CHL-avauksessa erinomaisen ottelun tarjoten joukkueelleen mahdollisuuden kotivoittoon. Lopputuloksena oli 45 torjunnan nollapeli sekä Pelicansin historian ensimmäinen voitto Mestareiden liigassa. 

Ottelun alku oli Pelicansille vaikea, mistä kertoo myös se, että vieraat pääsivät laukomaan maalia kohti peräti 22 kertaa ensimmäisessä erässä. Karhusen mukaan Pelicansin pukukopissa ei kuitenkaan pidetty ensimmäisellä erätauolla erillisiä kalvosulkeisia.

− Ehkä kaikki vaan tajusivat tämän ottelun vaatimustasoa, ei siinä muuta. Siitä pikku hiljaa jokainen sai jutusta kiinni.

Urheilullisen haasteen lisäksi CHL tarjoaa mahdollisuuden kohdata erilaisilla pelitavoilla toimivia joukkueita. Myös Oceláři Třinec nojasi vahvasti omaan pelikirjaansa.

− No onhan siellä pieniä eroja, kun vertaa eri sarjoja. Kuten tuossakin nyt näkin, että heti kun Trinec sai kiekon, niin jätkät lähtivät heti ylöspäin ja kiekko liikkui pystyyn. He käänsivät peliä tosi nopeasti heti, kun siihen oli paikka. Siinä oli meillä vähän hommia siinä alussa, Karhunen kuvaili ottelun taktisia nyansseja.

Yksi kansainvälisten pelien mielenkiintoisista seikoista on se, että laadukkaat joukkueet kohtaavat yli sarjarajojen kilpailullisissa otteluissa. Tämä vaikeuttaa vastustajien pelitavan ja yksilöiden lokeroimista.

− Aika vähän pystyy tekemään sellaista skouttastyötä. Tuossa on ollut kuitenkin kesä välissä ja joukkueet ovat vaihtuneet. Tietenkin kun pitkään on pelannut, niin on siellä tuttuja naamoja ja vanhoja joukkuekavereitakin, niin joitakin pieniä juttuja tietää, muttei mitään isompaa.

Karhunen liittyi vastikään Pelicansiin ja siten muuttanut Lahteen. Pelicansin viime kausina muovautunut pelillinen ideologia on saanut päävalmentaja Ville Niemisen valtakaudella lisää pökköä pesään, eikä joukkue halua ryhtyä peruuttelemaan kaukalossa.

− Kyllähän me pyritään pelaamaan aktiivista lätkää. Se on ihan selvä, ja se on Pelicansin identiteetti. Olen viihtynyt täällä tosi hyvin ja olen viihtynyt Lahdessa.

Perjantai-illan koitosta oli saapunut todistamaan 3682 katsojaa, mikä on Suomessa järjestettävissä CHL-otteluissa verrattain hyvä lukema vaikka hallissa olikin tilaa melkoisesti.

− Olin tosi positiivisesti yllättynyt, että CHL-peleihin, joissa on ollut vähän vaihtelevasti eri maiden välillä yleisöä, oli löytänyt hallille porukkaa. Oli kiva pelata, kun oli vähän meteliä hallissa.

CHL tarjoaa joukkueille mahdollisuuden ylittää maarajat ja nousta Euroopan tasolla tunnustetuksi menestyjäksi. Pelicansin käyrä lähti viime kaudella voimakkaaseen nousuun, eikä Karhunen näe tälle trendille mitään esteitä CHL:ssäkään.

- Kyllähän me lähdetään voittamaan matseja! En näe mitään syytä, miksi ei voitaisi menestyä tässä sarjassa. Meillä on hyvä joukkue ja just kaadettiin yksi Euroopan huippuseuroista, Tšekin mestari. Se on mielestäni osoitus siitä, että meillä riittää tähänkin hommaan paukut ihan varmasti.

Pelicansin matka CHL:ssä jatkuu jo sunnuntaina kotiottelulla sveitsiläistä HC Lausannea vastaan. Lausanne pelasi lohkon toisessa ottelussa Valko-Venäjällä Yunost Minskiä vastaan ottelun, jonka se hävisi jatkoajalla maalein 3−2. Voitokkaan kotiottelun jälkeen Karhunen odottaa jo sunnuntain sveitsiläistä haastetta.

− Mennään hetki kerrallaan ja tosiaan sunnuntaina on Lausanne vastanne. Se on meille taas huikea mittari. Sitä pitää pelata vaihto kerrallaan, eikä lähteä haihattelemaan liikaa. Kyllä tässä mitataan joka vaihdossa jätkiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle