Tomáš Hykaa Vegasin valot eivät häikäisseet: “Yksi parhaista paikoista pelata jääkiekkoa”

KHL / Haastattelu
Tomáš Hykan Traktor joutui pettymään Hartwall Arenalla.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit kaatoi tiistaina kotonaan Traktor Tšeljabinskin niukasti 3–2. Vierasjoukkueen ykkösketjussa viiletti Vegas Golden Knightista kahdelta edelliseltä kaudelta tuttu Tomáš Hyka.

Traktor Tšeljabinskin iltapuhde Helsingissä oli pitkään täysin moitteeton. 2–1-johtoasema kovavireisen jokerijoukkueen kotiluolassa piti lähes loppuun saakka, kunnes korttitalo luhistui kymmenen minuuttia ennen loppua. Tšekkihyökkääjä Tomáš Hyka oli luonnollisesti harmissaan pisteiden menetyksestä, vaikka Traktorin pudotuspelipaikka olikin jo valmiiksi kiven alla.

– Olen totta kai pettynyt, kun menetimme johdon ja vieläpä alivoimamaalilla.

Veli-Matti Savinaisen voittomaali syntyi 55 minuutin pelin jälkeen, mutta loppuhetkillä myös Traktor sai kiekon vielä kertaalleen verkon perukoille. Osuma hylättiin kuitenkin maalivahdin häirintänä. Hyka ei ollut tuomiosta samaa mieltä.

– Mielestäni se oli ihan hyvä maali. Pelaajaamme työnnettiin maalivahdin päälle eikä hän pystynyt tekemään mitään estääkseen törmäyksen. Tilanne olisi pitänyt vähintään tarkistaa videolta.

26-vuotias Hyka siirtyi KHL:ään kesällä Vegas Golden Knightsin organisaatiosta. NHL-otteluita ei lopulta kertynyt vyölle kuin 27, mutta pelaaminen Amerikassa maistui miehelle joka tapauksessa hyvin. Hyka tehoili AHL:n Chicago Wolvesissa varsin vakuuttavasti eikä häpeillytkään aikaista paluutaan Euroopan sarjoihin lainkaan.

– Itse kyllä sanoisin, että reissu oli onnistunut! Hyökkääjä painotti.

– Se oli hyvä kokemus ja sain kokeilla NHL:ssäkin pari kertaa. Huipulle on tietenkin vaikea päästä, mutta olen kiitollinen mahdollisuudesta.

Upouusi Golden Knightsin organisaatio tarjosi pelaajille loistavan paikan todistaa taitonsa ja ansaita rooli NHL-kokoonpanosta.

– Koin, että vastaperustettuun joukkueeseen oli hyvä sauma päästä mukaan. Varsinkin, kun harjoitusleirini meni ensimmäisellä kaudella nappiin.

Aika Las Vegasissa jäi Hykan osalta katkonaiseksi, mutta kaupunki jätti tšekkiläisen mieleen kosolti lämpimiä muistoja. Kiekkofaneja hänen mukaansa Nevadassa on kuin missä tahansa muuallakin.

– Olihan se hienoa! Vegas on upea kaupunki ja ihmiset siellä rakastavat lajia. Mielestäni se on yksi parhaista paikoista pelata jääkiekkoa.

Vegasin kirkkaista valoista huolimatta Hyka ei ollut valmis kääntämään katsettaan takaisin NHL:ään, vaan vaikutti äärimmäisen keskittyneeltä nykyiseen missioonsa Venäjällä. Kehitettävää hyökkääjän pelistä löytyy totta kai edelleen.

– Laukaus ja puolustukselliset asiat etunenässä. Haluan olla vielä KHL:n kärkinimiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle