Toisen finaalitappion putkeen kokenut Topias Haapanen oli liikuttunut: "Ihan mahtavaa oli pelata tässä joukkueessa"

LIIGA / Haastattelu
Haapanen oli torstaina TPS:n parhaimpia pelaajia.

Tampereen Tappara kruunattiin Suomen mestariksi vuonna 2022. Viidennessä finaaliottelussa kaatui TPS lukemin 1−0. Sarja kirjattiin kirvesrinnoille otteluvoitoin 4−1. Torstai-illan voittomaalista vastasi Tappara-laituri Joona Luoto.

Viides finaaliottelu oli Tapparan näytöstä alusta loppuun. TPS ei päässyt missään vaiheessa otteluun mukaan, ja erityisesti kamppailupelaamisessa TPS oli kesy. Maalinteossa TPS oli suurissa ongelmissa, sillä viidessä finaaliottelussa turkulaiset iskivät vain neljä maalia.

Pukukoppikäytävältä tavoitettu TPS-hyökkääjä Topias Haapanen oli luonnollisesti vähäsanainen. Hopeamitali oli Pirkkalan Pingviinien kasvatille toinen putkeen.

− Tiukka peli, tänään vain meni näin. Finaalisarjassa pelasimme mielestäni hyvin, mutta Tappara pystyi nollaamaan meidät ja samalla emme saaneet meidän hyökkäyspeliä käyntiin, toteaa selvästi liikuttunut Haapanen.

Ottelun päätyttyä molemmat joukkueet kättelivät reilusti toisiaan, ja kentällä nähtiin myös tunteikkaita kohtaamisia. Vastassa oli myös tuttuja kasvoja.

− Paljon kavereita oli Tapparan puolella ja heitä onnittelin kovasti.

Vaikka mestaruutta ei tullut, niin TPS ja sen kannattajat saavat olla itsestään ylpeitä. TPS on noussut koomisen 2010-luvun jälkeen uskottavaksi isoksi Liiga-seuraksi. Tämän kauden TPS oli työteliäs, ennakkoluuloton ja sitkeä. Pettymyksen keskellä kunniaa jaetaan myös omille.

− Ihan mahtavaa oli pelata tässä joukkueessa. Hienoa pelata tällaisessa joukkueessa, joka koki kovia vastoinkäymisiä runkosarjassa. Kaadettiin kuitenkin kaksi kovaa joukkuetta pudotuspeleissä.

Pettymyksen keskellä Haapanen jakaa kiitosta huimalle TPS-yhteisölle, joka piti varsinkin kevään pudotuspeleissä huikeaa meteliä Gatorade Centerissä.

− Mielestäni Turussa oli pudotuspelien kovin meininki. Siellä oli jotenkin niin hyvä pelata ja halli kannusti meitä läpi ottelun. Sellaista haluan kokea myös ensi kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle