Toisen erän tuomio mietitytti Michael Eyssimontia - "Ehkä jossain toisessa liigassa se olisi maali"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Michael Eyssimont oli pääosassa Yhdysvaltojen hylätyssä maalissa.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Yhdysvallat hallitsi Suomea vastaan peliä viimeiset kaksi erää. Toisen erän alussa joukkue ehti juhlia jo tasoitusmaalia, joka pyyhittiin tilastoista Suomen päävalmentajan Jukka Jalosen haastettua tilanteen maalivahdin häirintänä.

Maali syntyi, kun Matt Coronaton laukaus upposi maskin takaa maaliin. Maskimiehenä oli Michael Eyssimont, joka osui kuitenkin tilanteessa lievästi maalivahti Emil Larmin kilpikäteen.

− Säännöt ovat sääntöjä. En ole varma miten tulkinta menee, mutta ehkä kansainvälisissä peleissä se ei ole maali ja jossain toisessa liigassa se olisi.

Tampa Bay Lightningin NHL-joukkueessa kauden päättäneen Eyssimontin mieli maalitilanteen tuomiosta alkoi muuttua videotarkistuksen aikana.

− Aluksi olin aivan varma siitä, että maali hyväksytään, mutta siinä vaiheessa kun tarkastus alkoi kestää, tiesin että se ei ole hyvä merkki. Tuomarit ovat varmasti tarkkoja, että tekevät oikean ratkaisun, Eyssimont myöntää.

Eyssimont näki kuitenkin, että joukkueen henkinen kantti kesti Yhdysvaltojen joukkuetta vastaan osuneen tuomion, ja peli jatkui samojen suuntaviivojen varassa kuin se oli kulkenut ennen sitä.

− Tietysti tuomio oli pettymys, mutta olimme senkin jälkeen vahvoja, ja kun voitimme, ei tilannetta tarvitse spekuloida sen kummemmin.

Yhdysvallat oli Suomea vastaan parempi erityisesti pelinopeudessa ja kiekollisessa varmuudessa, ja kolmen pisteen potti oli siten täysin ansaittu.

− Tiedämme, että nopeus on vahvuutemme, joten sitä pitää käyttää hyväksi. Olimme vahvempia ottelussa. Suomella oli lopussa vähän painetta, mutta se oli heidän kannaltaan liian myöhäistä. Maalivahtimme (Casey DeSmith) sulki luukut siinä vaiheessa.

Yhdysvaltojen joukkueeseen ulkopuoliset odotukset ovat pieniä, mutta Eyssimontin mukaan joukkueen sisällä asenne on suunnattu turnauksessa menestykseen.

− Suomi voitti kaiken viime vuonna, joten lähdimme tähän peliin sillä asenteella, että he ovat paras joukkue. Yritämme jatkossa toimia samalla tavalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle