Toisen erän loppu jäi harmittamaan Pelicans-puolustaja Toni Utusta: “Saimme käänteen parempaan, kunnes tuli se karu minuutti”

LIIGA / Haastattelu
Utunen oli jäällä kolmen Tapparan maalin aikana.
Kuva © Jarno Hietanen

Tapparan ja Pelicansin ensimmäinen loppuottelu päättyi kotijoukkueen selvään 5–1-voittoon. Lahtelaispuolustuksen nuori johtotähti Toni Utunen harmitteli pelin jälkeen toisen erän viimeistä minuuttia, kun Tappara muutti tasaisen 2–1-johdon ratkaisevan tuntuiseksi kolmen maalin karkumatkaksi.

– Tietysti harmittaa aika lailla. Toinen erä ja se viimeinen minuutti, niin siihen käytännössä hävisimme. Nämä ovat kovia pelejä ja pitää ottaa opiksi, että annoimme liian helpolla oikeastaan kaikki maalit.

Ensimmäisen erän jälkeen kotijoukkue johti maalilla, mutta laukaukset olivat murskaavasti 21–6, mikä kertoi Tapparan hallinnasta. 

– Tappara tuli kovempaa ekaan erään, emmekä olleet valmiita. Erätauolla vedimme henkeä, ja jokainen vähän totesi, ettei laji ole muuttunut miksikään.

Toisessa erässä eri Pelicans ja eri peli

Pelicans tuli toiseen erään paljon paremmalla intensiteetillä ja onnistui tasoittamaan alle kahden minuutin pelin jälkeen. Hallinta siirtyi vierasjoukkueelle, jolla oli useita paikkoja siirtyä johtoon.

– Pelasimme tosi vahvasti toisessa erässä, ja Tapparasta huomasi, että heillä oli ongelmia, kun ottivat aikalisän. Saimme käänteen parempaan, kunnes tuli se karu minuutti.

Kotijoukkueen päävalmentaja Jussi Tapola otti toisen erän puolivälin jälkeen aikalisän, kun pelattiin vielä tasatilanteessa. Utusen mukaan Pelicansin vaihtoaitiossa ei tapahtunut Tapparan aikalisän aikana mitään tavallisesta poikkeavaa eikä joukkuetta tarvinnut erikseen ohjata keskittymään.

– Ei ole ollut koko pudotuspelien aikana ongelmaa keskittymisessä, vaan kaikki ovat osanneet pitää fokuksen oikeissa asioissa.

Kolmea takaiskumaalia lähietäisyydeltä katsonut 22-vuotias Utunen ei kuitenkaan omaan peliinsä ollut tyytyväinen, vaikka hän kuuluukin valmennuksen luottopuolustajiin.

– Kiva on saada vastuuta, mutta henkilökohtaisesti pitää pystyä parempaan. Tänään oli heikko suoritus, mutta ei voi jäädä harmittelemaan, vaan mennään eteenpäin.

Perjantaina loppuottelusarjaa jatketaan Lahdessa, eikä Utusen mielestä seuraavaan otteluun valmistautumisessa ole mitään erityistä, vaikka ensimmäisen finaalin tulos muodostuikin lahtelaisittain rumaksi.

– Pudotuspeleissä se on sama, häviääkö 1–2 jatkoajalla tai 0–18, että yksi voitto kerrallaan pitää edetä. Päätä vaan pystyyn ja kotiyleisön eteen, siellä on ihan älytön meininki.

» Lähetä palautetta toimitukselle