Toimittajat piirittivät ottelun jälkeen HIFK-huippulupaus Brad Lambertin − "Ei se maailmanloppu ole, kyllä niitä rangaistuslaukauksia tulee vielä"

LIIGA / Haastattelu
Brad Lambert teki toisessa Liiga-ottelussaan tehot 0+2.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Pelicansin organisaatiosta täksi kaudeksi HIFK:hon siirtynyt suomalais-kanadalainen Brad Lambert pelasi Ilvestä vastaan HIFK:n ykkösketjussa Jere Sallisen ja Otto Paajasen rinnalla. Kyseessä oli hänen toinen Liiga-ottelunsa.

− Ensimmäinen erä oli vielä hakemista, ennen kuin peli lähti käyntiin. Oli hyvä fiilis pelata ensimmäistä kertaa Nordiksella − tunnelma oli hyvä, kehuu Lambert.

Lambert debytoi Liigassa 13.12.2019 vierasottelussa Porissa. Silloin hän jäi pisteittä ja sai yhden miinusmerkinnän, kun Ässät oli parempi lukemin 2−0.

Keskiviikkona oli toinen ääni kellossa, kun Ilves kaatui Helsingin jäähallissa puhtaasti 4−0.

− Oli totta kai jännitystä, mutta ihan hyvin lähti toisessa erässä peli käyntiin. Kolme sarjapistettä tästä tuli, joten aika iloinen saa olla.

HIFK siirtyi ottelussa kuskin paikalle toisen erän lopulla, kun joukkue latoi minuutin ja 32 sekunnin sisään itsensä 2−0-johtoon.

Lambert näkee selvät syyt, miksi helsinkiläiset käänsivät ottelun tiukan alun johdokseen.

− Saimme kiekkoa päätyyn ja päätypeliä käyntiin. Sitä kautta saimme maalintekopaikkoja.

"Kyllä siitä rangaistuslaukauksesta jäi hampaankoloon"

16-vuotias hyökkääjälupaus pääsi saalistamaan uransa ensimmäiset pisteet.

− Oli nättiä saada pari syöttöpistettä. 2−0-maalissa siirsin kiekon Paajaselle ja tämä eteenpäin Salliselle, joka viimeisteli nätisti.

− 3−0:ssa laitoin kiekon Mikko Kousalle, joka teki hienolla vedolla maalin, analysoi Lambert yhteistyötään siniviivalla Kousan kanssa.

Maalintekoonkin Lambertilla oli tilaisuus. Ajassa 56.24 HIFK sai ottelussa rangaistuslaukauksen, jota päävalmentaja Jarno Pikkarainen laittoi ampumaan 16-vuotiaan hyökkääjälupauksen.

Ilves-maalivahti Lukáš Dostál kuitenkin torjui Lambertin yrityksen, jossa kiekko jäi kuljetuksen aikana hetkeksi matkankin varrelle.

− Kyllä siitä vähän jäi hampaankoloon. Pitää päästä siitä vain yli. Ei se maailmanloppu ole, kyllä niitä rangaistuslaukauksia tulee vielä, totesi Lambert, joka joutui pelin jälkeen pukukoppikäytävällä toimittajien pyöritykseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle